"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2508 %-0.08
37,0967 %0.28
2.296.251 %0.79
3.014,47 0,72
Ara
İşçi Haber Gündem Eski Milli Savunma Bakanı Sabahattin Çakmakoğlu hayatını kaybetti

Eski Milli Savunma Bakanı Sabahattin Çakmakoğlu hayatını kaybetti

Eski Milli Savunma Bakanı ve 23. Dönem MHP Kayseri Milletvekili Sabahattin Çakmakoğlu, 93 yaşında hayata gözlerini yumdu. ''Çakmakoğlu, kimdir?, Siyasette neler yaptı?'' tüm detaylar haberimizde...

Eski Milli Savunma Bakanı ve 23. Dönem MHP Kayseri Milletvekili Sabahattin Çakmakoğlu’nun cenazesi yarın İncesu Kara Mustafa Paşa Camii'nde cuma namazının ardından kılınacak cenaze namazıyla İncesu Aile Mezarlığı'na defnedilecektir. Kendisi, kamu hizmetleri ve siyasetteki katkılarıyla hatırlanacak önemli bir şahsiyetti.

Sabahattin Çakmakoğlu kimdir?

Sabahattin Çakmakoğlu, 25 Kasım 1930'da Kayseri'nin İncesu ilçesinde doğdu. 1953 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olduktan sonra kamu sektöründe Mülki İdare Amiri olarak çalışmaya başladı. Bu dönemde Kozaklı, Gülşehir, Ürgüp, Çıldır, Bayburt ve Ereğli gibi yerlerde kaymakamlık yaptı. Sonrasında Gümüşhane, Isparta, Edirne, Gaziantep, İçel ve Merkez bölgelerinde vali olarak görev aldı. Kamu yönetimindeki tecrübesi, onun siyasi kariyerine de zemin hazırladı.

Çakmakoğlu, Emniyet Genel Müdürlüğü, Başbakanlık Müsteşarlığı ve İçişleri Bakanlığı gibi önemli görevlerde bulundu. 1991 yılında bakanlar kurulu kontenjanından Yüksek Öğretim Kurumu üyeliğine seçildi. 1992'de emekliye ayrıldıktan sonra bir süre Cumhurbaşkanı başdanışmanı olarak görev yaptı. Bu süreçteki deneyimleri, kamu yönetimindeki derin bilgisi ve siyasi hayatına önemli katkılarda bulundu.

Çakmakoğlu, siyasete Anavatan Partisi'ne katılmasıyla adım attı. 1995 yılında Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) üyesi oldu ve Alparslan Türkeş’in danışmanı olarak görev yaptı. 23 Kasım 1997’de MHP’nin merkez yürütme kurulu üyeliğine seçilerek genel başkan yardımcılığına getirildi. 1999 Türkiye genel seçimlerinde Kayseri milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne girdi ve 28 Mayıs 1999 tarihinde kurulan hükümette Milli Savunma Bakanı olarak atandı. 2007 seçimlerinde yeniden Kayseri milletvekili seçilen Çakmakoğlu, aynı yıl cumhurbaşkanlığı seçimlerine de aday oldu, ancak Abdullah Gül'e karşı kaybetti. 2011 genel seçimlerinde ise siyasetten çekildi. Siyasi kariyeri boyunca önemli görevlerde bulunmuş ve iz bırakan bir lider olmuştur.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *