Ankara'da, eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş (38), motosikletli bir kişinin silahlı saldırısında hayatını kaybetti.
Sinan Ateş cinayetine ilişkin olarak yürütülen soruşturmadaki gelişmelerin ardından dosya savcısı ile Ankara Başsavcısı Ahmet Akça’yı, doğrudan hedef alarak 'FETÖ’cü olmakla suçlayan Orhun Haber isimli sosyal medya hesabını yönettikleri iddiasıyla gözaltına alınan Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Mert Kerim Ejder ve kardeşi Servet Ejder tutuklandı.
T24'ün haberine göre, Orhun Haber isimli internet sitesinin Servet Ejder adına, fatura bilgilerinin ise Mert Kerim Ejder adına olduğu tespit edildi. Savcılığın, şüphelilerin mahkemeye sevkine ilişkin yazısında, “suçun topluca işlenmiş olabileceği ve şüpheli sayısının çok olduğu” belirtildi. Mert Kerim Ejder’in, Sinan Ateş soruşturmasında tutuklanan Avukat Serdar Öktem gibi cep telefonunun şifresini vermemesi de dikkat çekti.
Eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin soruşturmada önemli gelişmeler yaşanırken, eski ismiyle Twitter’daki Orhun Haber isimli hesaptan 19 Kasım tarihinde yapılan paylaşımda, Ateş dosyasının savcısı Ayhan Ay ile Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Akça doğrudan hedef alınarak FETÖ’cü olmakla suçlandı.
Paylaşımda, "kripto FETÖ’cülerin yargıdaki Hak-Yol cemaati içerisine sızdığı" belirtilerek, Sinan Ateş dosyasının savcısı Ayhan Ay’ın da Hak-Yol cemaatine sızan isimlerden olduğu öne sürülmüş, Başsavcı Akça’nın da FETÖ’cü olduğu ve örgütsel talimatla hareket ettiği iddia edilmişti.
Paylaşım üzerine Ankara Başsavcılığı soruşturma başlattı.
Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen şüphelilerden Ülkü Ocakları Genel Başkan yardımcısı Mert Kerim Ejder, hakimlikteki sorgusunda web sitesi ile X’teki hesabın ilişkilendirilemeyeceğini öne sürerek, söz konusu hesabın kendisine ait olmadığını söyledi. Bu hesabın herkes tarafından açılmış olabileceğini, dosyada buna ilişkin bir tespit olmadığını iddia eden Ejder, “Benim sosyal medyada bulunan hesabım Orhunajans ismindedir. Twitter’da paylaşılanların benim şirketimle ilgisi yoktur. Orhunhaber isimli hesaptan bu soruşturma sayesinde haberim oldu. Dijital materyallerde yer alan konuşmalar ticari amaçlıdır. Sosyal medya alan adı ve orhunhaber alan adı farklı mecralardır. Benim Twitter’daki bu hesaptan haberim yoktur” dedi. Servet Ejder de suçlamaları kabul etmedi.
Sorgularının ardından Ankara 10. Sulh Ceza Hakimliği, şüphelilerin “iftira” ve “yargı görevini yapanı etkileme” suçlarından tutuklanmasına karar verdi.