Altun, çocuklar ve dezavantajlı grupların dijital platformlarda korunmasının önemine dikkat çekerek, "Direnci düşük grupların güvenliğini sağlamak için açıkça tanımlanmış yasa ve yönetmeliklerin devreye alınması gerekiyor" dedi. Ayrıca, bu süreçte etik kuralların oluşturulması ve gerekli görüldüğünde alternatif sosyal medya platformlarının kurulmasının bir zorunluluk olduğunu ifade etti.
Altun, yapay zekanın yanlış bilgi yaymak yerine dezenformasyonla mücadelede etkin bir araç olarak kullanılmasını savundu. "Sektörün insansızlaştırılması yerine yapay zekanın insanileştirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Kişisel verilerin korunması ve siber güvenlik ilkelerine uygun şekilde yapay zeka kullanımını teşvik ediyoruz" dedi.
Altun, küresel hakikat mücadelesinin önemine vurgu yaparak, uluslararası iş birliğini artıracak projelerin hayata geçirilmesinin gerekliliğini dile getirdi. "Yapay zekanın sosyal ve ekonomik dönüşümlerini benimsemekle birlikte olası olumsuz etkiler için disiplinler arası çalışmaların artırılması gerekiyor" diye konuştu.
altun: Eğitim ve Teknoloji Müfredatları Güncellenmeli
Altun, yapay zekanın yol açtığı değişimlerin ışığında eğitim müfredatlarının yenilenmesi gerektiğini belirterek, "Yapay zeka eğilimlerine erişim kolaylaştırılmalı ve örgün eğitimden hayat boyu öğrenmeye kadar tüm sistemler güncellenmelidir" dedi.
Yapay zekanın günümüzde siyaset ve uluslararası ilişkilerde temel bir unsur haline geldiğini ifade eden Altun, "Barış, hakikat ve adalet temelli bir istikrar iklimi için uluslararası diyalog şart. Yasal ve teknolojik düzenlemelerde bu bilinçle hareket edilmelidir" dedi.