"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2499 %0.09
37,0970 %0.2
2.309.458 %-1.315
3.011,64 0,65
Ara
İşçi Haber Gündem FATF duyurdu: Türkiye, resmi olarak gri listeden çıkarıldı

FATF duyurdu: Türkiye, resmi olarak gri listeden çıkarıldı

Bakan Şimşek sabah saatlerinde müjdeyi vermişti. Türkiye, Kara Paranın Aklanmasının Önlenmesine Yönelik Mali Eylem Görev Gücü (FATF) gri listesinden resmen çıkarıldı.

Singapur'un iki yıl süreyle başkanlık yaptığı dönemde, Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) bünyesinde faaliyet gösteren FATF Genel Kurulu'nun 23-28 Haziran tarihleri arasında düzenlenen 6. toplantısı tamamlandı.

OECD'nin açıklamasına göre, FATF Genel Kurulu, Türkiye ve Jamaika'yı daha önce "gri liste" olarak adlandırılan "artırılmış izleme sürecinden" çıkardı. Bu karar, her iki ülkenin de karşılıklı değerlendirmeler sırasında belirlenen stratejik karapara aklama ve terörün finansmanıyla mücadele (AML/CFT) eksikliklerini başarıyla giderdiği için alındı.

Genel Kurul, Türkiye ve Jamaika'yı bu başarılarından dolayı tebrik etti ve artık FATF'ın artırılmış izleme sürecine tabi olmayacaklarını belirtti.

"ÜLKEMİZE VE MİLLETİMİZE HAYIRLI OLSUN"

Hazine ve Maliye Bakanlığı konuya ilişkin açıklama yaptı. Bakanlğın açıklaması şu şekilde:

"Mali Eylem Görev Gücü'nün (FATF) bugünkü toplantısında ülkemiz Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek tarafından temsil edilmiştir. Atılan doğru adımlar sayesinde Türkiye gri listeden çıkarılmıştır. Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun.

Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Adalet, İçişleri ve Dışişleri Bakanlıklarımız başta olmak üzere tüm kamu ve özel sektör paydaşlarımızın katkısıyla elde edilen bu sonuç, finansal sistemimize güveni daha da artırarak program hedeflerine ulaşmamızı kolaylaştıracaktır.

Bu sürece katkı sağlayan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz.

Türkiye terörizmin finansmanı ve kara paranın aklanmasıyla mücadelesini bundan sonra da uluslararası standartlarla tam uyum içinde kararlılıkla yürütecektir.

Bu çerçevede, MASAK ve diğer kurumların idari ve teknik kapasitesi daha da güçlendirilecek; gerektiğinde yasal ve idari düzenlemeler aynı hassasiyetle hayata geçirilecektir."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *