"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2499 %0.09
37,0970 %0.2
2.309.458 %-1.315
3.011,64 0,65
Ara
İşçi Haber Gündem Fethullah Gülen kimdir, nasıl öldü? Fethullah Gülen'in yerine kim geçecek?

Fethullah Gülen kimdir, nasıl öldü? Fethullah Gülen'in yerine kim geçecek?

Fethullah Gülen, 20 Ekim 2024'te Pensilvanya'da hayatını kaybetti. Gülen’in ölümü, FETÖ içinde liderlik mücadelesini tetiklerken, örgütün geleceği ve yeni liderin kim olacağı merak konusu oldu.

Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat, CNN TÜRK canlı yayınında Fethullah Gülen'in ölüm haberinin Ankara'ya teyitli olarak ulaştığını bildirdi. Fırat, son dönemde Gülen'in sağlık durumunun oldukça kötü olduğunu; böbrek yetmezliği, şeker hastalığı ve demans gibi ciddi rahatsızlıklar geçirdiğini ifade etti. Gülen'in Pensilvanya'dan çıkarılmasının ardından sağlık durumunun daha da kötüleştiği belirtiliyor.

Fethullah Gülen Kimdir?

Fethullah Gülen, 27 Nisan 1941 tarihinde Erzurum'da doğdu. İmam bir babanın oğlu olan Gülen, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) kurucusudur. “Altın nesil” yetiştirmek iddiasıyla cemaat adı altında kurduğu yapıyla, 15 Temmuz 2016'da Türkiye'de gerçekleştirdiği darbe girişimiyle anayasal düzeni ortadan kaldırmaya çalıştı. 21 Mart 1999'da sağlık problemlerini gerekçe göstererek Amerika Birleşik Devletleri'ne kaçtı ve o tarihten bu yana Pensilvanya'da yaşamaktaydı.

Fethullah Gülen'in Sağlık Durumu ve Ölüm İlanı

Ankara'daki çeşitli kaynaklar, Gülen'in 20 Ekim 2024 tarihinde kalp ve damar rahatsızlıkları nedeniyle hayatını kaybettiğini bildirdi. Gülen'in yeğenleri de bu durumu sosyal medya hesaplarından doğruladı. Yapılan açıklamalarda, "Hocamız 20 Ekim 2024'te bir süredir tedavi gördüğü hastanede akşam saat 21:20'de ruhunun ufkuna yürümüştür," denildi. Gülen, 1999'dan bu yana ABD'de yaşamaktaydı ve Türkiye'de FETÖ/PDY olarak tanımlanan yapının lideri olarak kabul edilmektedir.

Fethullah Gülen'in Yerine Kim Geçecek?

Gülen'in ölümü, örgüt içindeki güç dinamiklerini de değiştirecek gibi görünüyor. CNN canlı yayınında Hande Fırat, Gülen'in yerine geçecek isimlerin tartışıldığını belirtti. Özellikle FETÖ içinde para akışının kontrolü için büyük bir rekabet yaşandığı ifade ediliyor. Bu bağlamda, liderlik için öne çıkan bazı isimler arasında Mustafa Özcan, İsmail Büyükçelebi, Cevdet Türkyolu ve Osman Şimşek yer alıyor. Özellikle Mustafa Özcan, örgütün İstanbul ve Balkan ülkeleri imamlığını yapmış, ardından hava kuvvetleri komutanlığı mahrem imamlığı görevinde bulunmuştur.

FETÖ İçindeki Karışıklık

Fethullah Gülen'in ölümüyle birlikte örgüt içinde ciddi bir karışıklığın hakim olduğu bildiriliyor. Sağlık sorunları ve iç çekişmeler, örgütün maddi kaynaklarının kimler tarafından yönetileceği üzerine tartışmalara yol açtı. Fırat, "Sadece Afrika'daki okullardan yıllık 200-250 milyon dolarlık para akışı var," diyerek, bu konuda yapılacak mücadelelerin önemine dikkat çekti. Örgüt içinde yaşanan bu kargaşa, ilerleyen günlerde nasıl bir gelişme göstereceği merakla bekleniyor. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *