"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Az bulutlu
18°
34,2889 %0.15
37,2011 %0.08
2.353.068 %1.45
3.015,63 0,12
Ara
İşçi Haber Gündem FETÖ elebaşı Gülen'in cenazesinde dikkat çeken görüntü: Kameralardaki gizemli yüz kim?

FETÖ elebaşı Gülen'in cenazesinde dikkat çeken görüntü: Kameralardaki gizemli yüz kim?

ABD’de ölen FETÖ elebaşı Fetullah Gülen için New Jersey’de cenaze töreni düzenlendi.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen için Skyland Baseball Stadyumu'nda gerçekleşen törende, kameraların yakaladığı gizemli bir kişinin, 15 Temmuz 2016 darbe girişiminin kilit ismi olan ve uzun süredir firari olan Adil Öksüz olabileceği iddiaları gündeme oturdu.

QR Kodla Giriş ve Basına Kısıtlama

Gülen’in cenazesi için alınan güvenlik önlemleri dikkat çekti. Törene katılım yalnızca kişiye özel QR kodlarla sağlanırken, Türk basınının içeriye girmesi engellendi ve bölgeye dron uçurulması yasaklandı. Törene birçok ülkeden firari FETÖ üyelerinin katıldığı da iddia edildi.

FETÖ elebaşı Gülen'in cenazesinde dikkat çeken görüntü: En son 18 Temmuz 2016'da görülmüş, kayıplara karışmıştı - Resim: 1

Firari Adil Öksüz Törende mi Görüldü?

Gülen’in tabutunun arkasında yer alan kişinin, FETÖ’nün TSK imamı olarak bilinen ve 15 Temmuz hain darbe girişiminin baş aktörlerinden biri olan Adil Öksüz olduğu öne sürüldü. 18 Temmuz 2016’dan beri izine rastlanmayan Öksüz, o dönemde Akıncı Üssü’nde yakalanmış, ancak kısa süre sonra serbest bırakıldıktan sonra kayıplara karışmıştı.

FETÖ elebaşı Gülen'in cenazesinde dikkat çeken görüntü: En son 18 Temmuz 2016'da görülmüş, kayıplara karışmıştı - Resim: 6

Öksüz, Akıncı Üssü'nden sonra gözaltına alınmış, ancak 18 Temmuz’da mahkemeye çıkarıldıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest kalmıştı. O günden sonra izine rastlanmayan Öksüz için Türkiye genelinde ve yurt dışında arama çalışmaları devam ediyor. Hakkında kırmızı bülten çıkarılan Öksüz, İçişleri Bakanlığı’nın en çok arananlar listesinde bulunuyor ve yakalanmasına yardım edenlere 4 milyon liraya kadar ödül vadediliyor.

Öksüz’ün ifadesine göre, Ankara’ya tarla bakma bahanesiyle geldiği, ancak polis soruşturmasında verdiği bilgilerin gerçeği yansıtmadığı tespit edildi. Onu serbest bırakan hâkimler de 2018'de meslekten ihraç edilmiş, yargılamalar sonucunda ceza almışlardı.

FETÖ'nün Cenazesinde Yüz Gizleme Çabası

Cenaze törenine katılan örgüt mensuplarının yüzlerini saklamaya çalışması dikkat çekti. Öte yandan, Gülen’in eski takipçilerine fiziksel cezalar uyguladığı ve Öksüz gibi isimlerin bu süreçlere de dahil olduğu iddiaları ortaya atıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *