"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Az bulutlu
18°
34,3032 %0.16
37,2244 %0.12
2.349.964 %2.784
3.014,90 0,10
Ara
İşçi Haber Gündem FETÖ elebaşına stadyumda cenaze töreni! Türk basınına polis engeli

FETÖ elebaşına stadyumda cenaze töreni! Türk basınına polis engeli

Firari olarak yaşadığı ABD'de 20 Ekim'de ölen FETÖ elebaşı Fetullah Gülen için bir stadyumda cenaze töreni düzenlendi. Tören bölgesinde alınan geniş güvenlik önlemleri ve törene gelenlerin bir bölümünün yüzlerini gizlemesi dikkat çekti. ABD polisi Türk gazetecilerin görüntü almasını engellerken, stadyumun bulunduğu bölgede dron uçurmak yasaklandı.

 

Firari olarak bulunduğu ABD'de 20 Ekim akşamı ölen FETÖ elebaşı Fetullah Gülen için bir stadyumda cenaze töreni düzenlendi.

Örgüt üyeleri arasında sonu gelmeyen tartışmalar, cesedin gömülme işleminin gecikmesine sebep olurken, cenaze ölümün üzerinden dört gün geçtikten sonra yapılabildi.

Cenazeye katılan FETÖ mensuplarından bir bölümü, taktıkları şapka, gözlük ve maskelerle yüzlerini gizlemeye çalıştı.

 

 

CENAZE TÖRENİ SKYLAND BASEBALL STADYUMU’NDA YAPILDI

FETÖ elebaşının cenazesi ABD'nin New Jersey eyaletinde bulunan 5 bin 500 kişilik Skyland Baseball Stadyumu’nda yapıldı. Cenaze törenine ABD'nin farklı eyaletlerinden ve dünyanın dört bir yanından gelen FETÖ üyeleri katıldı.

Cenaze namazını, FETÖ'nün elebaşlarından biri olan Suat Yıldırım kıldırdı. Gülen'in cenazesi, tören alanına siyah bir Cadillac marka araç ile getirildi.

Yerel saatle 11.00'de başlayan törenin 15.00'de sona ermesi beklenirken, FETÖ elebaşı Gülen'in cenazesi daha sonra Pensilvanya eyaletindeki çiftlik evinde gömülecek.

 

 

ÖRGÜT MENSUPLARININ YÜZ GİZLEME ÇABALARI DİKKATİ ÇEKTİ

FETÖ elebaşı için düzenlenecek tören yerinin bilgileri son saatlere kadar gizli tutulurken, saatler öncesinde örgütün WhatsApp gruplarından bilgilendirme yapıldı.

Söz konusu bilgilendirme mesajında, elebaşı Gülen'in cenazesine katılacak örgüt mensuplarına, yanlarına yüzlerini gizleyebilecek eşyalarını almaları tavsiye edildi.

Mesajda, "Maske, şapka ve gözlük takın. TR basını olacak. Güvenlik olacak. QR kodu ile stadyuma giriş yapılacak." ifadesi yer aldı.

Öğlen saatlerinde stadyuma akın eden FETÖ mensuplarının şapka ve maskelerle yüzlerini kapadığı, açıkta kalan göz bölgelerini de gözlük takarak gizlenmeye çalıştıkları gözlendi.

Sarı yelekli bazı örgüt mensupları da basın mensuplarını görünce yüzlerini elleriyle gizlemeye çalıştı.

 

 

ABD’NİN GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

ABD polisinin, cenaze töreni sırasında geniş güvenlik önlemleri aldığı ve stadyuma basın mensuplarının alınmadığı bildirildi. 

FETÖ elebaşı Gülen'in Pensilvanya eyaletindeki çiftlik evine yaklaşık 1 saat uzaklıktaki stadyuma Türk basını alınmazken, ABD polisi Türk gazetecilerin görüntü çekmesine engel oldu. Stadyumun bulunduğu Essex bölgesinde yerel saatle 10.00-14.00 arası dron uçurmak yasaklandı.

Güvenlik ve gizlilik endişesi nedeniyle cenazeye giriş, kişiye özel tanımlı QR kod sistemiyle sağlandı. Kişiye özel tanımlı QR kod, örgüt üyelerinin isimlerine tanımlandı.

 

 

ÖRGÜT İÇİNDEKİ TARTIŞMALAR 

Güvenlik kaynaklarının aktardığı bilgilere göre, örgüt içinde cenaze töreniyle ilgili tartışmalar yaşandı. Örgüt üyeleri arasında, cenazeye kimlerin katılacağı, defin yeri ve zamanlaması konusunda anlaşmazlıklar olduğu belirtildi. 

Örgütün üst düzey isimlerinin bazıları güvenlik ve gizlilik endişesi nedeni ile bu kadar büyük bir defin işlemine karşı çıkmıştı. Ancak bir grup da defin işlemini gösteri haline getirmek istemişti.

 

 

TÜRK BASININA ENGELLEME

CNN Türk Washington Temsilcisi Yunus Paksoy, tören esnasında polisin medya üzerinde baskı uyguladığını ve örgüt mensuplarının yüzlerini kapatarak tören alanına geldiklerini aktardı.

Paksoy, “Kafamızda helikopter uçup duruyor. Polis üzerinden bir yıldırma politikası uyguluyorlar. Çok garip işler dönüyor. Otobüslerle getirildiler buraya örgüt tarafından. Buradan yüzlerini kapatıp geçiyorlar." ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *