"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2499 %0.09
37,0970 %0.2
2.309.458 %-1.315
3.011,64 0,65
Ara
İşçi Haber Gündem Filistin'in Ankara Büyükelçisi Fayed Mustafa'dan Ayşenur Ezgi Eygi'nin ailesine taziye ziyareti

Filistin'in Ankara Büyükelçisi Fayed Mustafa'dan Ayşenur Ezgi Eygi'nin ailesine taziye ziyareti

Filistin'in Ankara Büyükelçisi Fayed Mustafa, işgal altındaki Batı Şeria'da İsrail askerleri tarafından yaşamını yitiren Ayşenur Ezgi Eygi'nin ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Filistin’in Ankara Büyükelçisi Fayed Mustafa, Aydın’ın Didim ilçesindeki baba evine ziyarette bulunarak, Batı Şeria'da İsrail askerleri tarafından öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi’nin ailesine başsağlığı diledi. Büyükelçi Mustafa, Eygi'nin sadece Türkiye'nin değil, tüm Filistin halkının da şehidi olduğunu vurgulayarak, "Ayşenur Eygi, hem Türkiye Cumhuriyeti'nin hem de Filistin’in şehididir. Bütün Filistin halkı olarak bu konuda derin üzüntü içindeyiz," dedi.

Mustafa, Filistin Cumhurbaşkanı Mahmud Abbas’ın da aileye taziyelerini ilettiğini belirterek, "Filistin hükümeti olarak uluslararası mahkemelerde bu konuyu yakından takip edeceğiz ve böyle zulmü kabul etmeyeceğiz," ifadelerini kullandı. Ayrıca, Eygi'nin ailesine Kudüs Yıldızı Nişanı verilmesi hakkında değerlendirmeler yaptıklarını ve bu konudaki gelişmeleri aileden beklediklerini aktardı.

Eygi, Batı Şeria’da barışçıl bir gösteri sırasında İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu başından vurularak ağır yaralanmış ve 6 Eylül’de hayatını kaybetmişti. Cenazesi, Tel Aviv'den Bakü'ye götürüldükten sonra Türkiye'ye getirilmiş ve Didim’de toprağa verilmişti.

Eygi, Filistin topraklarının İsrail tarafından işgaline karşı barışçıl ve sivil yöntemlerle destek veren Uluslararası Dayanışma Hareketi'nin gönüllüsüydü. 2003'te İsrail buldozeri tarafından ezilerek öldürülen ABD vatandaşı Rachel Corrie de aynı harekete mensup bir aktivistti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *