"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2831 %0.01
37,0377 %0.05
2.317.668 %0.023
3.026,79 -0,04
Ara
İşçi Haber Gündem Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı, BM oturumunda önemli mesajlar verdi

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı, BM oturumunda önemli mesajlar verdi

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Birleşmiş Milletlerin (BM) eyleme geçmemekle eleştirildiğini belirterek, "Artık eylem zamanı." dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'in daveti üzerine New York'ta düzenlenen Yerel ve Bölgesel Yönetimler Danışma Grubu Toplantısı'nda önemli bir konuşma yaptı.

Şahin, Guterres’in 2015 yılında Gaziantep’e yaptığı ziyareti hatırlatarak, “Cesaretli duruşu için kendisine teşekkür ediyorum” dedi. BM’nin savaşların sona ermesi için kurulduğunu belirten Şahin, dünyanın dört bir yanında savaşların devam ettiğine dikkat çekti. “Artık eylem zamanı” diyerek, BM ile ilgili en büyük eleştirinin eyleme geçmemesi olduğunu vurguladı.

Gaziantep'te 300 bin sığınmacıyla birlikte 2 milyon nüfuslu bir şehirde yaşadıklarını belirten Şahin, “Onurlu ve gönüllü geri dönüşlerin desteklenmesi gerekiyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Dünya 5'ten büyüktür' sözüne, BM’nin bir eylem politikası olarak dönüşmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Gazze’deki duruma da değinen Şahin, “Şu anda Gazze'de her 10 dakikada bir çocuk, İsrail saldırılarında hayatını kaybediyor. Eğer Ukrayna’dan gerekli dersleri çıkarabilseydik, Gazze'de çocuklar öldürülmeyecekti” dedi.

Şahin, sosyal medya platformu X'te yaptığı açıklamada ise, toplantıda Gazze ile ilgili konuşmaların yapılmadığını belirterek, “Herkes konuştu ama kimse Gazze diyemedi. Çünkü gündemleri iklim krizi oldu. Ama biz haykırdık; çünkü çocuklar öldürülürken başka bir şey konuşulamaz” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *