"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2516 %-0.04
37,0303 %0.04
2.300.788 %-0.329
3.027,33 -0,02
Ara
İşçi Haber Gündem Gece uyurken telefonu hacklenen vatandaş, 10 dakikada 300 bin lira dolandırıldı

Gece uyurken telefonu hacklenen vatandaş, 10 dakikada 300 bin lira dolandırıldı

Elazığ'da yaşanan olayda, gece saat 02.47'de Ali Akbaş'ın telefonu hacklenerek adına kredi çekildi. Yaklaşık olarak 300 bin lira tutarında dolandırılan Akbaş, yaşananları sabah uyanınca öğrendi.

Öğrenilenlere göre Elazığ'da yaşamını sürdüren Ali Akbaş’ın (48) hacklenen telefonundan 4 Mayısta gece 02.47’de mobil bankacılık hesabına girildi. Akbaş adına kredi çeken dolandırıcılar, Kredi çekmenin yanı sıra nakit avans hesabını da kullandılar. 

Dolandırıcılar 10 dakika içerisinde yaklaşık 300 bin lirayı parça parça olmak üzere farklı şahısların hesaplarına gönderdi.

Sabah kalktığında telefonu açılmayan ve bozulduğunu düşünerek tamirciye götüren Akbaş, telefonuna format atılmış bir şekilde evine geri döndü. Daha sonrasında Akbaş, mobil banka hesaplarını geri yükleyerek giriş yaptığında hesabının ekside olduğunu ve kredi çekildiği gördü.

Yaşananlar üzerine polis merkezine giderek şikayetçi olan Akbaş, yetkililere seslenerek yardım talebinde bulundu. 

10 DAKİKADA 300 BİN LİRALIK İŞLEM YAPTILAR

Yaşananlara ilişkin detayları paylaşan Akbaş, şu ifadelerde bulundu:

“Telefonum arızalandı ve tamir için telefoncuya götürdüm. Telefoncu bana sorunu giderdikten sonra teslim etti. Ben de tekrar programları yükledim. Yüklediğimde büyük bir sorun ile karşılaştım. Telefonum ele geçirilmiş. İznim olmadan hesaplarıma giriş yapılmış. Hesabımdan hem nakit para hem de kredi çekilmiş. Yaklaşık 300 bin lira mağduriyetim söz konusudur. Benim adıma maaşımı aldığım özel bir bankadan kredi çekmişler. Sanki işlemi ben yapıyormuşum gibi hesabımı ele geçirip onay vermişler. 10 dakika 300 bin liralık işlem yaptılar. Olayı fark ettikten sonra polis merkezine gittim, ifade verdim ve şikayette bulundum. Hemen bankanın müşteri hizmetlerini aradım ve olayın ayrıntılarını öğrendim. Onlarda hemen hesabımı bloke ettiler. Şuan süreci bekliyoruz.” 

"BİZ BUNLARI HEP OKUYORDUK BİZİMDE BAŞIMIZA GELDİ"

Açıklamalarının devamında Akbaş, işlemlerin ikinci ve üçüncü şahıslara havale edilerek yapıldığını belirterek dolandırıcılığa ilişkin şu detaylarda bulundu:

’’İkinci ve üçüncü şahıslara havale edilerek yapılmış. Banka da başlangıç aşamasında gerekli yazışmaları yaptı. Olay başımıza geldiğinde araştırma yaptık. İkinci ve üçüncü şahısların hesapları kiralanamıyormuş. Biz bunları hep okuyorduk bizimde başımıza geldi. Muhtemelen böyle bir uygulama var. Hesapları birileri adına kiraladılar, bu işlemi gerçekleştirdiler. Benim hesabımdan çekiliyor, başka hesaplara havale yapılıyor’.’ 

PROGRAM İNDİRMİŞ

Akbaş, yaklaşık bir ay önce bir program indirdiğini belirterek ’’Ondan olacağını düşünmüyorum. Programı da olay gerçekleşmeden bir hafta önce silmiştim. Mailime de müdahale edilmiş ve gelen kutusundakiler çöp kutusuna atılmış. Ben bunu daha sonra fark ettim. Yapan kişiler profesyonel çalışmış. 10 dakika içerisinde 300 bin lira dolandırdılar. Bu olayın kimsenin başına gelmesini istemem. Biz hep haberlerde okuyorduk. Bizim de başımıza geldi. Ben askeri ücret ile çalışan biriyim. Bunu ödeyecek durumum yok. Mağduriyetimin görülmesini ve giderilmesini rica ediyorum” açıklamasında bulundu. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *