"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2350 %0.05
37,0660 %0.1
2.307.899 %0.336
3.018,68 0,88
Ara
İşçi Haber Gündem GİB açıkladı: Üç tekerlekli bisikletler ve oyuncaklardan ÖTV alınacak mı?

GİB açıkladı: Üç tekerlekli bisikletler ve oyuncaklardan ÖTV alınacak mı?

Gelir İdaresi Başkanlığınca (GİB), üç tekerlekli bisikletler, oyuncak bebekler, pedallı arabalar gibi oyuncaklardan ÖTV alınacağı iddialarına açıklama getirdi.

GİB'in internet sitesinde yapılan açıklamada, Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu'na sunulan "Savunma Sanayii ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun Teklifi"nde yer alan "drone" kelimesinin Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) kapsamına alınmasına ilişkin yanlış anlamaların olduğu vurgulandı.

Açıklamada, "Oyuncaklarda ÖTV yok" ifadesiyle, kamuoyunda "drone" olarak bilinen ürünlerin vergi kapsamına alınmadığı belirtildi. Teklifin 10. maddesinde, "drone" olarak adlandırılan ürünlerin gümrük tarife istatistik pozisyon numarası (GTİP) ile tanımlandığı ifade edildi. Bu tanım, üç tekerlekli bisikletler, skuterler, pedallı arabalar ve diğer oyuncakları kapsayan bir başlık altında yer almaktadır. Ancak esas vergiye tabi olan kısım, yalnızca eğlence amaçlı tasarlanmış uçan oyuncakları içermektedir.

Açıklamada, medyada yapılan yorumların yanlış anlaşıldığı, bu nedenle üç tekerlekli bisikletler, oyuncak bebekler ve pedallı arabalar gibi ürünlerin de vergiye tabi olacağı yönünde değerlendirmeler yapıldığı belirtildi. Ancak, ÖTV Kanunu'nun GTİP tanımlı eşyaları kapsadığından, sadece eğlence amacıyla tasarlanmış uçan oyuncakların vergi kapsamına alındığı vurgulandı. Dolayısıyla, bu tür oyuncaklardan ÖTV alınacağı iddialarının gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *