"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2880 %0.08
36,9857 %-0.09
2.262.093 %-1.524
2.998,70 -0,97
Ara
İşçi Haber Gündem Gözler bugünkü kritik toplantıda: Türkiye gri listeden çıkacak mı?

Gözler bugünkü kritik toplantıda: Türkiye gri listeden çıkacak mı?

Türkiye'nin gri listeden çıkarılması beklenirken, sonrasında yabancı yatırımların artacağı tahmin ediliyor.

Mali Eylem Görev Gücü (FATF), Türkiye'yi kara para aklama ve terörizmin finansmanıyla mücadelede yetersiz kaldığı gerekçesiyle 2021 yılında gri listeye almıştı. Bugün gerçekleşecek genel kurul toplantısında, Türkiye'nin gri listeden çıkış süreci görüşülecek. 

Anadolu Ajansı'nın Hazine ve Maliye Bakanlığı kaynaklarına dayandırdığı habere göre, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, FATF genel kurul toplantısına katılacak ve Türkiye'nin gri listedeki durumunu ele alan bir konuşma yapacak. Ekonomi yönetimi, Türkiye'nin gri listeden çıkmasını beklerken, aksi bir kararın siyasi nedenlere dayanacağını belirtiyor.

LİSTEDEN ÇIKMAK BORSADA POZİTİF SEYİR YAŞATACAK

Bu kritik gündem maddesi, piyasalarda da etkisini gösteriyor. Borsa İstanbul’da bir süredir bu beklentiler fiyatlanıyor. Uzmanlar, Türkiye'nin gri listeden çıkarılması durumunda borsada pozitif bir seyir yaşanacağını, aksi bir durumda ise kısa süreli bir düşüş görülebileceğini belirtiyorlar. Ancak, kritik ve psikolojik seviye olan 10.000 puanın altına düşüş beklenmiyor.

Ayrıca, 19 Temmuz’da kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in Türkiye’ye ilişkin olası bir değerlendirmesi bulunuyor. Moody’s, Türkiye’yi en düşük seviyeden notlayan kredi kuruluşu durumunda. Bazı uzmanlar, yapılacak değerlendirmede 2 seviye birden not artırımı bekliyor ve borsada bu beklentilerin fiyatlandığını gözlemliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *