"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2499 %0.09
37,0970 %0.2
2.309.458 %-1.315
3.011,64 0,65
Ara
İşçi Haber Gündem Cem Garipoğlu’nun mezarı açıldı!

Cem Garipoğlu’nun mezarı açıldı!

Münevver Karabulut’un katili Cem Garipoğlu’nun mezarı açıldı.

Münevver Karabulut, 7 Mart 1991 tarihinde İstanbul’da, aslen Bolu Mengenli bir ailenin ilk çocuğu olarak dünyaya geldi. Babası aşçı Süreyya Karabulut, annesi ise ev hanımı Nagihan Karabulut'tu. Beşiktaş'taki Bingül Erdem Anadolu Lisesi’nin son sınıfında okuyan Münevver, aynı zamanda üniversiteye hazırlık dershanesine devam ediyordu. Cinayetten yaklaşık bir yıl önce Cem Garipoğlu ile tanışarak arkadaşlık kurdu.

Münevver Karabulutiçerik

KARABULUT CİNAYETİ

3 Mart 2009 tarihinde Cem Garipoğlu tarafından öldürülen 17 yaşındaki Münevver Karabulut cinayeti duyulduktan sonra Türkiye kamuoyunda dikkat çekmiş ve büyük tepki oluşmuştu.Katil zanlısı Cem Garipoğlu cinayetten 197 gün sonra teslim olmuştu.

Yargılama süreci 18 Kasım 2011 tarihinde mahkûmiyet kararının verilmesiyle sona bulmuştu. Garipoğlu, 10 Ekim 2014 tarihinde Silivri'de cezasını çektiği 5 No'lu L Tipi Kapalı Cezaevi'nde bir ip ve poşet kullanarak intihar ettiği haberi gelmişti.

Mkarabulutcem

BEKLENEN GÜN: MEZARIN İÇERİSİNDE GERÇEKTEN BİR CESET VAR MI?

Ailesi Cem Garipoğlu'nu kaçırdı mı? Münevver Karabulut'un cevapsız kalan bir takım soruları bugün yanıtlanacak. Kimlik eşleşmesi yapılacağı söyleniyor, oldukça yoğun bir güvenlik önlemi var.

Münevver Karabulut’un katili Cem Garipoğlu’nun mezarının açılmasına saat 11:00’da başlanacak. Bu süreçte, basın mensuplarının yalnızca güvenlik koridorunda bulunmalarına izin verildi.

Güvenlik önlemleri, olası herhangi bir duruma karşı titizlikle alındı.

Resim

10 YILLIK MEZAR SONUNDA AÇILDI!

Cem Garipoğlu'nun Karacaahmet Mezarlığı'ndaki kabri, bugün saat 11:00 itibariyle yapılan çalışmalar sonucu açıldı.

Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, Cem Garipoğlu'nun mezarının açılmasının ardından yaptığı açıklamada, mezarda kefen ve bez bulunmadığını duyurdu.

2009 yılında İstanbul Bahçeşehir'de lise öğrencisi Münevver Karabulut'u öldüren Garipoğlu'nun mezarından çıkarılan kalıntılar, Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

BEZ VE KEFEN YOKTU

Cem Garipoğlu'nun mezarının açılması işlemleri tamamlandı

Mezarlıkta yapılan incelemede, mezarda yalnızca dağınık şekilde bulunan kemikler ve kafatası olduğu, ceset bütünlüğünün ise mevcut olmadığı ifade edildi. Mezarda bulunanların durumu, resmi tutanaklara geçirildi. Bu gelişmeler, davanın seyrini etkilemesi açısından dikkat çekici bulunuyor.

Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, Cem Garipoğlu'nun mezarının açılması ve kalıntıların incelenmesi süreci hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Epözdemir, mezarda kefen ve bez bulunmadığını vurgulayarak, kemiklerin dağınık bir şekilde toprağın üzerinde olduğunu belirtti. Bu durumun, kemiklerin sonradan bırakıldığı ihtimalini güçlendirdiğini ve kendisini rahatsız ettiğini ifade etti.

Ayrıca, defin işlemi sırasında kimlik tespitinin yapılamadığını ve yakınlarının hazır bulunmadığını hatırlatan Epözdemir, Adli Tıp Kurumu’na gönderilen kalıntılar üzerinde dişlerin inceleneceğini, ancak güncel DNA örneklerinin alınması gerektiğini vurguladı. Garipoğlu ailesinin erkeklerinden alınacak örneklerle inceleme yapılmasını talep ettiklerini belirtti.

Cem Garipoğlu’nun 2014 yılında cezaevinde intihar ettiği iddialarını da değerlendiren Epözdemir, intiharın olağan akışa aykırı olduğunu savundu. Garipoğlu'nun psikolog raporunun intihara meyilli olmadığını gösterdiğine dikkat çekti ve intihar notunun yokluğunu eleştirdi.

Son olarak, Garipoğlu'nun ailesinin cinayetin işlendiği kanlı kanepenin üzerinde mutlu fotoğraflar çekmiş olmasının, son derece vicdansız ve ahlaki açıdan kabul edilemez bir tutum olduğunu dile getirdi. Epözdemir, dişler, saçlar ve uzun kemikler üzerinde yapılacak incelemelerin önemine de vurgu yaptı.

AVUKAT EPÖZDEMİR' İN İFADELERİ

Avukat Rezan Epözdemir, inceleme sonuçlarının üç farklı şekilde çıkabileceğini ifade etti.

Bu sonuçlar; "Aradan geçen süre nedeniyle inceleme yapılamaz" şeklinde bir tespit olabileceği gibi, "Ölen kişinin Cem Garipoğlu olduğu" veya "Ölen kişi Cem Garipoğlu değildir" şeklinde de sonuçlanabileceğini belirtti.

Bu üç ihtimalin, sürecin seyrini belirleyeceği ve adaletin sağlanmasında önemli rol oynayacağına dikkat çekti.

Cem Garipoğlu'nun mezarı açıldı... Dikkat çeken 'kefen' detayı! Rezan  Epözdemir: Bu durum beni rahatsız etti - Son Dakika Haberler

GARİPOĞLU AİLESİNDEN KAN ÖRNEĞİ ALINDI

Cem Garipoğlu'nun anne ve babasından kan ile ağız içi sürüntü örneği alındı

Resim

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *