"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2509 %0.09
37,0858 %0.17
2.294.989 %-2.145
3.011,72 0,65
Ara
İşçi Haber Gündem Hakkâri'de kayyım atanmasına karşı yürüyüşe polis müdahale etti

Hakkâri'de kayyım atanmasına karşı yürüyüşe polis müdahale etti

Hakkâri Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın gözaltına alınması ardından kayyım atanmasına karşı yürüyüşe polis müdahale etti.

Hakkâri Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın gözaltına alınması ardından kayyım atamasına tepki göstermek için Hakkâri kent merkezinde siyasi parti ve demokratik kitle örgütleri tarafından planlanan eylem polis müdahalesiyle engellendi.

Eyleme katılmak üzere kent merkezine gelen Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları Çiğdem Kılıçgün Uçar ve Keskin Bayındır ile Emek ve Özgür İttifakı bileşenleri, polis ablukasıyla karşılaştı.

Polis, eylemi engellemek için göstericilere gaz bombaları ve plastik mermilerle müdahale etti. Polis ablukası altında kalan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, açıklamalarını ancak polis ablukasının kalkması durumunda yapabileceklerini belirterek, "Bizler İsrail'in faşizminin buradaki temsiliyetine karşı sırtımızı onlara dönüyoruz." dedi.

BİBER GAZIYLA MÜDAHALE SÜRÜYOR: YARALILAR VE GÖZALTILAR VAR

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Hakkari'de kayyıma karşı toplanan kitleyle birlikte basın açıklaması gerçekleştirdi. Polis toplanan kitleye biber gazıyla müdahale ediyor. Müdahale esnasında yaralananlar ve gözaltıların da olduğu belirtiliyor. 

Hatimoğulları'nın açıklaması şu şekilde: 

Hakkari belediye eş başkanımız gözaltına alındı, gayrı resmi bir şekilde kayyım atandı. Önce kayyım atanıyor, kolluk kuvveti belediyeyi sarıyor, İçişleri Bakanı kayyım kağıdını daha sonra gönderiyor. Bunun adı darbedir, faşizmdir, buradan bir kez daha kabul etmeyeceğimizi bu alanda haykırıyoruz! AKP iktidarı kayyım atayarak "senin seçme ve seçilme hakkın yoktur" demiş oluyor. Burada bölücülük yapan burada Kürt'ü Türk'ü birbirinden ayıran kendileridir. Çıkmış DEM Parti'ye laf atıyor, İçişleri Bakanı'nı kutluyor, çeteleri kendisi gibi olanları kutluyor. Bunu asla kabul etmiyoruz. Çete hukukunu reddediyoruz. Bu ülkede demokrasi, kazanacak, hukuk kazanacak, özgürlük kazanacak, halk kazanacak! Zannetmesin ki sarayda oturan o küçük ortağıyla beraber Kürt halkının iradesine saraydan ipotek koyacak. Onlar Hilvan seçimlerini yine çetevari yöntemlerle sandık yakarak bizden çalmaya çalıştılar. Kazandığımız halde seçimi iptal ettiler. 

Eş başkanlar ve milletvekilleri, polis ablukası altında bekleyişlerini sürdürüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *