"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2509 %0.09
37,0858 %0.17
2.294.989 %-2.145
3.011,72 0,65
Ara
İşçi Haber Gündem Hande Erçel'den kadın cinayetlerine tepki!

Hande Erçel'den kadın cinayetlerine tepki!

Ünlü oyuncu Hande Erçel, artan kadın cinayetlerine karşı sessizliğini bozdu.

Ünlü oyuncu Hande Erçel, son dönemde artan kadın cinayetleri konusunda ilk kez kapsamlı bir açıklama yaptı. 19 yaşındaki katil Semih Çelik’in, iki genç kızı canice katletmesinin ardından ülke büyük bir yas ile sarsıldı. Bu olayın ardından birçok ünlü isim, sosyal medya platformlarında sessizliğe son vererek duruma dikkat çekti.

Geçtiğimiz günlerde Hande Erçel, olayların hemen ardından sosyal medya üzerinden yalnızca kısa bir paylaşımda bulunmuştu. "Kelimenin bittiği yer, çok üzgünüm. Umarım daha iyi günler görürüz." ifadelerini kullanan Erçel, bu açıklama ile eleştirilere maruz kalmıştı. Özellikle, Abu Dabi'deki bir NBA maçından paylaştığı pozlar, sosyal medyada tepkilere neden oldu.

NBA maçında bir araya geldiler Hande Erçel ABDli sokak basketbolcusu The Professor ile poz verdi

Erçel, önceki akşam ablası Gamze Erçel ile katıldığı bir defilede, kadın cinayetleri konusundaki sessizliği eleştirerek daha uzun bir açıklama yaptı. Kadın oyuncuların hedef alınmasına sert çıkan Erçel, "Şu an klavyesinin başında oturmuş, bizi hedef haline koyan bir kitle var. Bizim kurmadığımız cümleler üzerinden yargılanıyoruz." dedi.

Hande Erçel, Paris Moda Haftası'nda cesur tarzıyla sosyal medyada gündem  oldu

Erçel, sözlerini şöyle sürdürdü: "Söylenecek bir söz yok derken, gerçekten söylenecek bir söz olduğunu düşünmüyorum. Çünkü benim de içimde bir şeyler kalıyor. Ben de korkuyorum. Ben de bu ülkenin bir kız evladıyım." Bu ifadelerle, yaşanan olayların kendisini de nasıl etkilediğini vurguladı.

Erçel, toplumdaki kadın cinayetlerine karşı caydırıcı cezaların olmamasına dikkat çekerek, "Eğer bu katiller, manyaklar, sapıklar gerektiği yerde değil de sokaktaysa, bizden istediğiniz tepkiyi alsanız ne olacak? Ben de sokakta yürümekten korkuyorum." şeklinde konuştu.

Erçel'in açıklamaları, magazin dünyasında da tartışma yaratacak bir adım olarak öne çıkıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *