"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2408 %0.05
37,0400 %0.03
2.304.002 %0.033
3.014,78 0,75
Ara
İşçi Haber Gündem Haniye’nin son çağrısı Ayasofya'da yerine getirilecek: 3 Ağustos’ta Filistin için ayaklanın!

Haniye’nin son çağrısı Ayasofya'da yerine getirilecek: 3 Ağustos’ta Filistin için ayaklanın!

İran’ın başkenti Tahran’da uğradığı suikast sonucu şehit olan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin son isteği Ayasofya'da yerine getirilecek.

Haniye, 3 Ağustos Cumartesi günü için tüm Arap, İslam ve dünya ülkelerine çağrıda bulunarak, Gazze halkına ve İsrail hapishanelerindeki Filistinli esirlere destek vermek amacıyla meydanlara inmelerini istemişti.

Haniye’nin Filistin halkı için yaptığı destek çağrısı, bu trajik olayın ardından yeniden dikkatleri çekti. Hamas lideri, İsrail'in son 10 aydır Gazze’ye yönelik soykırım uyguladığını, hapishanelerde ölen Filistinli esirlerin sayısında büyük bir artış yaşandığını ve esirlerin yaşam koşullarında sistematik bir karalama kampanyası yürütüldüğünü belirtti. Ayrıca, Gazze’de alıkonulan esirlere karşı psikolojik ve fiziksel işkenceler yapıldığını, yavaş yavaş öldürüldüklerini ve tedavi, yiyecek ile ilaç gibi temel ihtiyaçlardan mahrum bırakıldıklarını ifade etti.

3 AĞUSTOS'U DESTEK GÜNÜ İLAN ETMİŞTİ

Haniye, uluslararası toplumun Filistin halkına ve esirlere yönelik bu saldırıları durdurmakta yetersiz kaldığını, ABD yönetiminin bu saldırıları desteklediğini ve insan hakları kurumlarının da gereken desteği sağlamada başarısız olduğunu vurguladı. 3 Ağustos’u Gazze halkı ve İsrail hapishanelerindeki esirler için hem ulusal hem de uluslararası bir destek günü olarak ilan etti ve tüm İslam, Arap ve dünya ülkelerini o gün gösteriler düzenlemeye davet etti. Haniye, İsrail’in Gazze’ye ve esirlere yönelik saldırıları durdurana kadar bu gösterilerin devam etmesini talep etti.

İSTEĞİ AYASOFYA'DA YERİNE GETİRİLECEK

Bugün saat 18.30’da Ayasofya Meydanı’nda, Haniye’nin çağrısına uygun olarak Filistin’le dayanışma amacıyla büyük bir miting gerçekleştirilecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *