"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2613 %0
36,9912 %-0.04
2.281.450 %-0.577
3.036,47 0,28
Ara
İşçi Haber Gündem Hayvan derneği başkanından dikkat çeken 'sokak savaşları' çıkışı

Hayvan derneği başkanından dikkat çeken 'sokak savaşları' çıkışı

Sokak köpekleri sorununa yönelik yasa teklifinin komisyondan geçmesi sonrası açıklamalarda bulunan Hayvanlara Adalet Derneği Başkanı Hülya Yalçın, 'sokak savaşları' çıkışında bulundu.

Sokak köpeklerine ilişkin kanun teklifine yönelik tartışmalar devam ederken dikkat çeken bir açıklama da Hayvanlara Adalet Başkanı Hülya Yalçın'dan geldi. 

Köpeklerin toplatılması, rehabilite edilmesi ve rehabilite edilemeyenlerin ötanazi ile uyutulmasını öngören Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi hakkında konuşan Yalçın, yasa teklifinin TBMM'den geçmesiyle birlite sokak savaşlarının yaşanacağını açıkladı. 

"SOKAK SAVAŞLARI BAŞLAR"

Gazeteci Zülal Kalkandelen ve Hayvanlara Adalet Derneği Başkanı Hülya Yalçın, Sözcü TV'de Can Coşkun'un sunduğu Türkiye'nin Sözü programına konuk olarak, yasanın geçmesi durumunda neler yaşanabileceğine dair dikkat eken açıklamalarda bulundular.

Kalkandelen'in konuya ilişkin açıklamalarında şu ifadeler yer aldı:

"Bu iş kötüye gidiyor. Çok daha kötüye gidecek. O yasa o Meclis'ten geçtiği anda çok daha kötü olabilir. Toplumsal huzurun çok bozulacağı, sadece bir yerde değil Türkiye çapında bozulacağı... Türkiye'de yaşayan halk bunu kabul etmeyecek. Buna direniş çok büyük, tahminlerin ötesine geçebilir."

Kalkandelen'in açıklamaları sonrası Yalçın ise "Sokak savaşları başlar" sözleri ile Kalkandelen'e destek çıktı. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *