"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2780 %-0.23
37,0263 %0
2.312.811 %-0.664
3.027,85 0,00
Ara
İşçi Haber Gündem HÜDA PAR Adana İl Sekreterini öldüren sanık: Başka bir yerdeydim

HÜDA PAR Adana İl Sekreterini öldüren sanık: Başka bir yerdeydim

Adana'da HÜDA PAR İl Sekreteri Sacit Pişgin'i parti binasında bıçakla öldüren ve İl Başkanı Salih Demir'i yaralayan tutuklu sanığın yargılanmasına devam edildi.

Adana 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, cezaevinde bulunan tutuklu sanık Ali Sever Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Duruşmada taraf avukatları da hazır bulundu.

Sanık Sever'e yöneltilen suçlamalar hatırlatılarak savunması alındı. Sanık, "Suçlamaları kabul etmiyorum. Olayın gerçekleştiği gün başka bir yerdeydim. Tahliye ve beraat talep ediyorum." şeklinde savunma yaptı.

Müşteki avukatları ise şikayetlerini tekrarlayarak, Ali Sever'in cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanığın mevcut durumunun devamına, akıl hastalığı ve cezai ehliyeti konularında İstanbul Adli Tıp Gözlem İhtisas Dairesi'nden gelecek raporun beklenmesine ve diğer eksikliklerin giderilmesine karar verdi. Duruşmayı erteleyerek davayı ileri bir tarihe bıraktı.

NE OLMUŞTU?

HÜDA PAR Adana İl Başkanlığında 22 Temmuz 2023'te bıçaklı saldırıya uğrayan İl Başkanı Salih Demir yaralanmış, İl Sekreteri Sacit Pişgin hayatını kaybetmiş, olayla ilgili Ali Sever 23 Temmuz 2023'te tutuklanmıştı.

Sever hakkında "kasten öldürme" suçundan müebbet, "kasten öldürmeye teşebbüs etme" ve "nitelikli olarak iş yeri dokunulmazlığını ihlal etme" suçlarından 19 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *