"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2640 %-0.03
37,0828 %0.06
2.315.429 %-0.49
3.028,02 0,00
Ara
İşçi Haber Gündem İBB, Aziz Mahmud Hüdayi Vakfına 25 yıllığına bedelsiz verilen binanın tahsisini iptal etti

İBB, Aziz Mahmud Hüdayi Vakfına 25 yıllığına bedelsiz verilen binanın tahsisini iptal etti

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisinde, Aziz Mahmud Hüdayi Vakfına 25 yıllığına verilen binanın tahsisi, AK Parti grubunun "hayır" oyunu karşı oy çokluğuyla iptal edildi.

İBB Meclisi eylül ayı üçüncü oturumu, Meclis 1. Başkanvekili Nuri Aslan başkanlığında Saraçhane'deki belediye binasında gerçekleştirildi.

Mecliste, İBB tarafından 2017'de Beyoğlu Tomtom Mahallesi'ndeki ahşap binanın, sosyal-kültürel ve eğitim sosyal hizmetlerinde kullanılmak üzere Aziz Mahmud Hüdayi Vakfına 25 yıllığına bedelsiz tahsisinin iptal edilmesi görüşüldü.

BİNANIN BOŞ VE BAKIMSIZ OLDUĞU TESPİT EDİLDİ

Kararda, taşınmazı Aziz Mahmud Hüdayi Vakfına ya da farklı bir kamu idaresine tahsisine dair alınmış herhangi bir encümen kararı bulunmadığı, 26 Mart'ta yerinde yapılan incelemede, ahşap binanın kullanılmayan, boş, bakımsız ve pencerelerinin açık olduğunun tespit edildiği kaydedildi.

Meclis'te oylanan gündem maddesi, AK Parti grubunun muhalefet şerhine rağmen oy çokluğuyla kabul edildi.

SOSYAL DEMOKRAT KAMU İŞVERENLERİ SENDİKASI'NA ÜYE OLUNMASINA KARAR VERİLDİ

Mülkiyeti İBB’ye ait tasarrufu Mesken Şube Müdürlüğü’nde bulunan sosyal konutların tahsisen kiralama, resen kiralama, tahsisen vadeli satış ve tahsisen satışlarına ilişkin iş ve işlemlerin sürdürülebilmesi için İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yetki verildi.

AK Parti grubu, karara “Belediye başkanına verilmesi istenen birden fazla yetki sayılmış olup bunların içinde ‘Gecekondu Kanunu’ kapsamında sosyal konutların da satış yetkisi bulunduğundan karara katılmıyoruz” ifadesiyle karşı çıktı.

Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası’na (SODEMSEN) üye olunmasına karar verildi. AK Parti grubu bu karara da mevcut üye olunan sendikadan ayrılış nedeni belirtilmediği gerekçesiyle karşı çıktı.

Oturumda Dini Kurum ve Topluluklarla İlişkiler Şube Müdürlüğü’nün görev ve çalışma yönetmeliği onaylandı.

AK Parti grubu karara “Müdürlük iç çalışma yönetmeliğiyle ilgisi olmayan, anayasa ve kanunla düzenlenmesi gereken ve belediye meclisinin görev alanının dışında olan konulara yer verildiğinden normlar hiyerarşisine aykırı” olduğu gerekçesiyle karşı çıktı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *