"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2880 %0.08
36,9857 %-0.09
2.262.093 %-1.524
2.998,70 -0,97
Ara
İşçi Haber Gündem İçişleri Bakanlığından 'Kayseri'de Suriyelilerin sınır dışı edileceği' iddialarına açıklama

İçişleri Bakanlığından 'Kayseri'de Suriyelilerin sınır dışı edileceği' iddialarına açıklama

Geçtiğimiz günlerde Kayseri'de yaşanan cinsel taciz olayının ardından yaşanan gerilim ve olaylar sonrası ortaya atılan 'saldırıya uğradığı için şikayetçi olan Suriyelilerin sınır dışı edileceğine' yönelik iddialara İçişleri Bakanlığından açıklama geldi. Bakanlık, o iddiaları yalanladı.

Yaşananlara ilişkin bazı sosyal medya ve haber sitelerinden yayımlanan 'saldırıya uğradığı için şikayetçi olan Suriyelilerin sınır dışı edileceğine' yönelik iddialar sonrası İçişleri Başkanlığından yapılan açıklamada "Kendi talepleri doğrultusunda farklı bir ilimize alınmış ve nakilleri sağlanmaktadır" ifadeleri yer aldı. 

Bakanlık yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi: 

"Kayseri Selçuklu Mahallesinde 01.07.2024 tarihinde meydana gelen olayda, sokaktan geçen Türk vatandaşı şahıslar ile o sırada evinin balkonunda bulunan Suriye uyruklu 15 yaşındaki şahıs arasında sözlü tartışma yaşanmıştır. Bu tartışma neticesinde Türk vatandaşı şahıslar, kendilerine hakaret ettiği iddiasıyla 05.07.2024 tarihinde Suriyeli şahıstan şikayetçi olmuştur.

Şikayet üzerine hakkında adli işlem tesis edilen Suriyeli şahıs ile ailesinin kaydı, taraflar arasındaki olayların büyümesini önlemek ve güvenlik gerekçesiyle kendi talepleri doğrultusunda farklı bir ilimize alınmış ve nakilleri sağlanmaktadır."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *