"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2509 %0.09
37,0858 %0.17
2.294.989 %-2.145
3.011,72 0,65
Ara
İşçi Haber Gündem İmamoğlu’ndan sokak hayvanları çıkışı: Uyutmaya asla izin vermeyeceğiz

İmamoğlu’ndan sokak hayvanları çıkışı: Uyutmaya asla izin vermeyeceğiz

İBB tarafından düzenlenen "Sahipsiz Hayvanlar Yol Haritası" başlıklı lansman toplantısında konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde önemli mesajlar verdi. İmamoğlu, "Tek bir sokak hayvanının bile uyutulmasına asla izin vermeyeceğiz" diyerek, İBB'nin bu konuda kararlılıkla hareket edeceğini vurguladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), sokak hayvanları sorununa yönelik çözümlerini içeren "Sahipsiz Hayvanlar Yol Haritası" başlıklı bir lansman toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan İmamoğlu, hayvan haklarına dair kanunlar konusunda bazı eksiklikler olmasına rağmen, bu yasaları görmezden gelemeyeceklerini belirtti. İmamoğlu, "Bizler kamu idarecisiyiz ve görevimiz, çözüm bulmak. Vicdanları rahatsız eden her ne varsa bu konuda gerekli tedbirleri almak zorundayız" dedi. Bu bağlamda, İBB'nin sokak hayvanlarına yönelik çözüm odaklı çalışmalarını hızlandıracağını ifade etti.

2 BİN YENİ BAKIMEVİNE İHTİYAÇ VAR

Sokak hayvanlarına yönelik stratejik planlarını 5 ana başlıkta toplayan İmamoğlu, İBB'nin kısırlaştırma, aşılama ve barınma olanaklarını artıracağını söyledi. Ayrıca, sokak hayvanlarının tedavi ve korunma süreçlerine ilçe belediyelerini daha fazla dahil edeceklerini belirten İmamoğlu, bu sayede 16 milyon İstanbullunun huzurunu da sağlama hedefinde olduklarını açıkladı. Türkiye'de yaklaşık 4 milyon sahipsiz köpek bulunduğuna dikkat çeken İmamoğlu, mevcut 322 bakımevinin yalnızca 105 bin köpeği barındırma kapasitesine sahip olduğunu ve bu nedenle yaklaşık 2 bin yeni bakımevine ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

HEDEF: 200 BİN HAYVANI KISIRLAŞTIRMAK

İmamoğlu, İBB'nin sokak hayvanlarına dair hedeflerini de paylaştı. 2028 yılına kadar 200 bin hayvanı kısırlaştırmayı planladıklarını belirten İmamoğlu, yılda 50 bin hayvanın kısırlaştırılmasının öncelikli hedefleri arasında olduğunu dile getirdi. Ayrıca, her yıl 5 bin hayvanı sahiplendirmeyi hedefleyen İBB, barındırma kapasitesini ise 40 bine çıkarmayı amaçlıyor.

'İBB HAYVANLARI KORUMA KONSEYİ' EKİM AYINDA FAALİYETE GEÇECEK

Toplantıda, İBB'nin kurmayı planladığı "Hayvanları Koruma Konseyi" de gündeme geldi. Ekim ayı sonunda faaliyete geçmesi planlanan konseyin; ilgili bakanlıklar, valilik, veteriner fakülteleri, sivil toplum kuruluşları ve hayvanseverlerin yanı sıra çevre belediyeler gibi geniş bir katılımla kurulacağını ifade eden İmamoğlu, bu konseyin sokak hayvanlarının korunması için önemli bir adım olacağını vurguladı.

HAYVAN DOSTU ŞİRKETLER İÇİN SERTİFİKA PROGRAMI GELİYOR

İmamoğlu, özel sektörün de sokak hayvanları sorununa çözüm üretmede önemli bir rol üstlenebileceğine dikkat çekerek, "Hayvan Dostu Şirket Sertifikası Programı"nı hayata geçireceklerini duyurdu. Bu programla birlikte kurumsal sosyal sorumluluk projelerinin hayvan refahına yönlendirilmesi sağlanacak ve özel sektörün de bu sorunun çözümüne aktif bir şekilde katılması teşvik edilecek. İBB, ayrıca, İstanbul Vakfı üzerinden "Hepimize Yer Var" fonunu oluşturarak, bakımevleri, mama desteği ve veterinerlik hizmetleri gibi ihtiyaçların karşılanmasında farklı çözüm yolları arayacaklarını belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *