"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2880 %0.08
36,9857 %-0.09
2.262.093 %-1.524
2.998,70 -0,97
Ara
İşçi Haber Gündem İmamoğlu’nun 73 kişilik Roma kafilesi: Kimler vardı? Neden tepki çekti?

İmamoğlu’nun 73 kişilik Roma kafilesi: Kimler vardı? Neden tepki çekti?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 2027 Avrupa Oyunları imza töreni için İtalya’nın başkenti Roma’ya 45’i gazeteci olmak üzere 73 kişiden oluşan kafile ile giderek lüks otelde konaklaması tepkilere neden oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’un ev sahibi olacağı 2027 Avrupa Oyunları imza töreni için, İtalya’nın başkenti Roma’ya gitti.

İmamoğlu, imza törenine Ertuğrul Özkök, İsmail Saymaz, Barış Pehlivan, Ruşen Çakır, Alişer Delek, Nevşin Mengü’nün de aralarında bulunduğu 45 basın mensubuyla birlikte katıldı.

İmamoğlu’nun Roma seyahatine spor muhabiri, yazarı ve müdürü olmayan gazetecilerin de katılması dikkat çekerken, sporla ilgisi olmayan gazetecilerin gezide olması akıllarda soru işaretleri oluşturdu.

5 YILDIZLI OTELDE KONAKLADILAR: İŞTE GECELİK FİYATLARI

İmamoğlu’nun toplam 73 kişiden oluşan gezi kafilesi Roma'da şehir merkezine 2 kilometre mesafedeki Parco Dei Principi Grande Hotel'de konakladı.

5 yıldızlı Parco dei Principi Grand Hotel'in kendi internet sitesindeki verilere göre otelin gecelik fiyatı iki kişilik odalar için 1277.5 Euro'dan (yaklaşık 44 bin 670 TL) başlıyor ve 2800 Euro'ya kadar (yaklaşık 97 bin 956 TL) çıkıyor.

Erken rezervasyonlarda ise bu fiyatlar 20 bin lira ile 50 bin lira arası değişiyor.

Istakoz, ahtapot, ördek, karides gibi yemekleriyle ünlü otelin restoran menüsünde ana yemek fiyatlarının 5 ila 10 bin lira arasında değiştiği belirtiliyor.

“İĞNEYİ KENDİMİZE ÇUVALDIZI BAŞKASINA BATIRACAĞIZ”

Gazeteci İrfan Değirmenci, YouTube kanalında yayınladığı videoyla Roma gezisini değerlendirdi. Değirmenci, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Roma gezisi fotoğrafına bakıyorum hep kıymetli gazeteci arkadaşlar. ‘E ne var bunda? Kendisini yakından takip eden bizim mahalledeki gazetecileri bir iki günlüğünde İtalya’ya götürmüş Ekrem İmamoğlu. Ne güzel gezsinler onlar da biraz dinlensin’ derseniz tamam, peki.

O zaman biz Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uçağına binen gazetecilerin yurtdışı seyahatlere götürülmesini nasıl eleştireceğiz? Eğer kendi kurumları karşıladıysa uçak bileti ve otel masrafını helali hoş olsun. Fakat… Saraya, ‘tasarruf etsin, özel uçaklarına kendi yandaşlarını doldurmasın, yurtdışı seyahatler azaltılsın’ derken şu Roma ekinin masrafını İBB üstlendiyse gün içinde konuşulur. İğneyi kendimize çuvaldızı başkasına batıracağız.”

CHP BİR HAFTA ÖNCE “ŞATAFAT VE İSRAFLA MÜCADELE" GENELGESİNİ GÖNDERMİŞTİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), yerel seçimlerin ardından belediye başkanlarına "Kayırmacılık, şatafat ve israfla mücadele" başlıklı bir genelge göndermişti.

Belediye kaynaklarının etkin kullanımına yönelik ilkelerin sıralandığı genelgede, kaynakların doğru ve halktan yana kullanımı, kayırmacılıktan kaçınılması, şatafattan uzak durulması ve kamu kaynaklarının etkin kullanımına özen gösterilmesi gerektiği uyarısı yapılmıştı.

PARTİ İÇİNDE RAHATSIZLIK YARATTI

Henüz bir hafta önce CHP'li belediyelere gönderilen genelgenin ardından İmamoğlu'nun Roma'ya 73 kişilik bir heyetle gitmesinin parti içinde rahatsızlık yarattığı belirtiliyor.

yenimesaj.com.tr’nin haberine göre, özellikle genelgenin ardından yapılan bu geziye bazı Parti Meclisi üyeleri tarafından, "Genelgeden İBB muaf mı tutulu? Böyle bir görüntüyü bu zamanda vermek çok yanlış oldu. Cumhurbaşkanı ve Saray'ın tasarruf paketlerinden muaf tutulması gibi bir durum CHP içinde mümkün olmaz. Eğer bir genelge varsa, bu tüm başkanları bağlar" diyerek konuyu Parti Meclisi toplantısında da tartışmaya açacakları öğrenildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *