"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2542 %-0.07
37,0898 %0.27
2.291.722 %0.509
3.012,94 0,67
Ara
İşçi Haber Gündem Instagram ne zaman açılacak? Kalıcı olarak kapatıldı mı?

Instagram ne zaman açılacak? Kalıcı olarak kapatıldı mı?

Instagram’a katalog suçlara yönelik içerikler nedeniyle getirilen erişim engeli devam ediyor. Peki Instagram ne zaman açılacak? Kalıcı olarak kapatıldı mı?

Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman ise Instagram’ın Türkiye’ye uyguladığı çifte standartları eleştirdi. Instagram'ın açılması için suç unsuru taşıyan paylaşımların kaldırılması talep ediliyor ve bu paylaşımlar katalog suçlar arasında yer alıyor. Katalog suçlar arasında milli güvenliği tehdit eden, Atatürk’e hakaret eden ve istismar içeren içerikler bulunuyor.

Batı ülkelerinde sosyal medya platformları katalog suçlarla ilgili olarak mahkeme kararı olmadan, sadece uyarıyla içeriği kaldırabiliyor. Türkiye'de ise platformlar bu içerikleri kaldırmıyor. Bu durum çifte standart eleştirilerine neden oluyor.

Hüseyin Yayman, “META şirketinin Türkiye’de hukuku hiçe sayan çifte standardını kabul etmiyoruz. Instagram’ın ve META’nın uygulamaları, ne Türkiye’nin ne de evrensel değerlerin gerekliliklerine uygun” şeklinde konuştu. Yayman ayrıca, Instagram’ın suç unsuru içeren içerikleri kaldırmadığı, ancak İsmail Haniye’nin ölümüne dair içerikleri kaldırdığına da tepki gösterdi. “Cinsiyetçilik ve kadını yok sayan uygulamalar devam ederken, Haniye’yle ilgili içeriklerin kaldırılmasını doğru bulmuyoruz.” dedi.

Ayrıca, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Instagram’a erişim engelinin kaldırılması için dava açtı.

Yetkililerden Instagram'ın ne zaman açılacağına dair resmi bir açıklama gelmedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *