"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2499 %0.09
37,0970 %0.2
2.309.458 %-1.315
3.011,64 0,65
Ara
İşçi Haber Gündem İsrail'den Eygi'nin ölümüne ilişkin şok sözler: Kasıtsız vurulma ihtimali yüksek

İsrail'den Eygi'nin ölümüne ilişkin şok sözler: Kasıtsız vurulma ihtimali yüksek

İsrail, 26 yaşındaki Türk asıllı ABD vatandaşı aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybettiğini kabul etti.

İsrail Savunma Güçleri (IDF) tarafından yapılan açıklamada, Eygi'nin "yanlışlıkla ve kasıtsız bir şekilde vurulmuş olma ihtimalinin yüksek" olduğu belirtildi.

Batı Şeria'da Nablus'a bağlı Beyta kasabasında düzenlenen İsrail karşıtı protesto sırasında başından vurularak ölen Eygi'nin ölümüne ilişkin yayımlanan açıklamada, olayın "şiddetli bir isyan" sırasında meydana geldiği ifade edildi. IDF, açılan ateşin Eygi'yi hedef almadığını, protestonun ana kışkırtıcısına yönelik olduğunu savunarak şu ifadeleri kullandı:

"Kendisine yönelik olmayan ancak isyanın başlıca kışkırtıcısını hedef alan IDF'nin açtığı ateşten dolaylı ve kasıtsız şekilde vurulma ihtimalinin yüksek olduğu tespit edilmiştir. Olay, düzinelerce Filistinli şüphelinin Beita Kavşağı'nda lastik yaktığı ve güvenlik güçlerine taş fırlattığı şiddetli bir isyan sırasında meydana geldi."

Olayla ilgili olarak İsrail'in otopsi talebinde bulunduğu ve Askeri Polis Kriminal Soruşturma Bölümü'nün (MPCID) bir soruşturma başlattığı kaydedildi. Soruşturma sonucunda elde edilecek bulguların Askeri Başsavcılık tarafından inceleneceği aktarıldı.

Açıklama, "IDF, Ayşenur Ezgi Eygi'nin ölümünden duyduğu derin üzüntüyü ifade eder" ifadeleriyle son buldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *