"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2509 %0.09
37,0858 %0.17
2.294.989 %-2.145
3.011,72 0,65
Ara
İşçi Haber Gündem İstanbul Boğazı'nda yük gemileri çarpıştı: Kaza sonrası durum nedir?

İstanbul Boğazı'nda yük gemileri çarpıştı: Kaza sonrası durum nedir?

İstanbul Boğazı'nda ciddi bir tehlike yaşandı. İki yük gemisi çarpıştı ve bu olayın ardından gemilerden birinin dümeni kilitlendi, bu da geminin kıyıya doğru sürüklenmesine yol açtı. Üsküdar önlerinde birbirine sürten iki yük gemisinde hasar oluşurken, gemiler Ahırkapı Demir Bölgesi’ne demirletildi.

İstanbul Boğazı'nda büyük bir tehlike atlatıldı. Üsküdar açıklarında meydana gelen kazada iki yük gemisi çarpıştı. Çarpışmanın ardından, gemilerden birinin dümeni kilitlendi ve bu durum gemiyi kıyıya sürükledi. Olay, bölgedeki deniz trafiğini etkileyen önemli bir gelişme olarak kaydedildi.

KAZA ANI VE MÜDAHALE

Kazanın olduğu bölgeye, hemen ardından çok sayıda römorker sevk edildi. Ekipler, çarpışmanın ardından oluşan durumu kontrol altına almak için hızlı bir şekilde harekete geçti. Olay yerine gelen römorkerler, kıyıya sürüklenen gemiyi güvenli bir şekilde çekmek için çalışmalara başladı.

YARALI VE ÖLÜ İHBARI YOK

Kaza sonrasında yapılan ilk değerlendirmelere göre, olayda herhangi bir yaralanma veya can kaybı olmadığı öğrenildi. Bu durum, denizcilik güvenliği açısından sevindirici bir gelişme olarak değerlendirildi. Olayla ilgili detaylı incelemelerin yapılması bekleniyor.

KIYI EMNİYETİ ARAŞTIRMA BAŞLATTI

Kıyı Emniyeti, kazanın sebebine yönelik bir araştırma başlattı. Olayda bir ihmal olup olmadığına dair incelemeler sürdürülüyor. Kazanın ardından, gemilerin Ahırkapı'ya çekilmesi planlanıyor.

İstanbul Boğazı’ndaki bu çarpışma, deniz güvenliği açısından önem arz ediyor. Olayın detayları ve yapılan incelemeler, deniz trafiğinin güvenliğini sağlamak adına büyük önem taşıyor.

SÜRTÜŞEN GEMİLER AHIRKAPI DEMİR BÖLGESİ’NE DEMİRLETİLDİ

Batum'dan Suudi Arabistan'a seyreden 80 metre uzunluğundaki AYED 1 isimli kuru yük gemisi ile İspanya'dan Batum'a giden 180 metre uzunluğundaki BUNUN ACE isimli dökme yük gemisi Üsküdar önlerinde birbirlerine sürttü.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne ait KURTARMA-2, KURTARMA-5 ve MEHMETÇİK römorkörleri ile KEGM-4 hızlı tahlisiye (can kurtarma) botu bölgeye yönlendirildi.

Kılavuz kaptanın manevrası ve KURTARMA-5 römorkörünün zamanında müdahalesi ile geminin karaya oturması engellendi. Kazada hasar oluşan gemiler Ahırkapı Demir Bölgesi'ne demirletildi.

Konuya ilişkin Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “İstanbul Boğazı Paşalimanı açıklarında seyir halinde olan AYED 1 ve BUNUN ACE isimli gemiler sürtme şeklinde çatışmışlardır. Üsküdar sahile karaya doğru giden BUNUN ACE isimli gemideki kılavuz kaptanımızın manevrası ve KURTARMA-5 römorkörümüzün zamanında müdahalesi ile geminin karaya oturması engellenmiştir. Gemiler, römorkörlerimiz ve kılavuz kaptanımız ile Ahırkapı Demir Bölgesi’ne emniyetle demirletilmiştir. Olayda, can kaybı ve deniz kirliliği bulunmayıp gemilerde hasar oluşmuştur.” ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *