"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2517 %-0.03
37,0413 %0.09
2.304.856 %-0.741
3.032,11 0,14
Ara
İşçi Haber Gündem İstanbul Valisi Gül'den muhtarlara yönelik çalışma: Artık akademik eğitim alacaklar

İstanbul Valisi Gül'den muhtarlara yönelik çalışma: Artık akademik eğitim alacaklar

Marmara Üniversitesi ile "Muhtar Akademisi Eğitim Programı İş Birliği" protokolünün imzalandığını duyuran İstanbul Valisi Gül, "İnanıyorum ki bununla birlikte muhtarlarımız vatandaşlarımıza daha iyi hizmet vereceklerdir” dedi.

Muhtarların bölgelerinde karşılaştıkları sosyal, hukuki, psikolojik, sağlık ve yönetimsel sorunları akademik düzeydeki bilgiler doğrultusunda çözüme kavuşturmalarını sağlamaları amacıyla imzalanan protokole göre artık İstanbul'daki muhtarlar akademik eğitim alacak. 

"VATANDAŞLARIMIZA DAHA İYİ HİZMET VERECEKLERDİR"

Bürokrat ve federasyon yöneticilerinin de katıldığı törende açıklamalarda bulunan İstanbul Valisi Davut Gül, imza töreni öncesi basın mensuplarına konuşarak şu sözleri sarf etti:

"İstanbul’da toplamda 961 muhtarımıza İstanbul Üniversitemiz ve Marmara Üniversitemizle birlikte bir eğitim vereceğiz. Buna muhtarlarımızın oluşturduğu konfederasyonlar destek verecek. Muhtarlar Daire Başkanlığı’mızda bu konuyu koordine edecek.

Anadolu Yakası'nda Marmara Üniversitemizle birlikte, Avrupa Yakasında da İstanbul Üniversitemizle birlikte muhtarlarımızın vatandaşlarımıza hizmet verirken karşılaştığı sorunlar başta olmak üzere herhangi bir konuda öğrenmek istedikleri bilgiler, yine muhtarlığımızın temel esasları, genel hatlarıyla bilgi şeklinde üniversitelerimizin desteğiyle verilecek.

Ben başta üniversite rektörlerimiz olmak üzere hocalarımıza ve bu işi koordine eden mesai arkadaşlarımıza, katılacak muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki bununla birlikte muhtarlarımız vatandaşlarımıza daha iyi hizmet vereceklerdir. Bizde muhtarlarımızın her daim yanında olacağız.

Cumhurbaşkanımız muhtarlarımızı İl Valilerine ve İlçe Kaymakamlarına emanet etti. Bizler de Cumhurbaşkanımızın emanetine muhtarlarımızla birlikte daha iyi hizmet vermeye gayret edeceğiz. Protokolümüz hayırlı uğurlu olsun."

"KISA KISA HAP BİLGİLER ŞEKLİNDE MUHTARLARIMIZA VERECEĞİZ"

Açıklamalarının devamında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Davut Gül, şöyle konuştu:

"Önümüzdeki haftadan itibaren başlıyor. 1 haftalık bir eğitim dönemimiz var. İçerikleri olarak kamu hizmetleri başta olmak üzere, muhtarların mahallede karşılaştığı toplumun ‘şu konuda ne olabilir, nasıl yardımcı olabilirsiniz’ dedikleri her alanda kısa kısa hap bilgiler şeklinde muhtarlarımıza vereceğiz.

Hayatın her alanında karşılaştığımız ve aklıma ilk muhtar geldiğinde, bunu muhtara soralım çözsün dediğimizde hayata dair her konuda muhtarlarımıza o iletişim kanallarını anlatacağız. Vatandaşlarımıza daha iyi nasıl yardımcı olabileceklerini anlatacağız. Bunu da üniversitelerimizin eliyle yapacağız."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *