"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2509 %0.09
37,0858 %0.17
2.294.989 %-2.145
3.011,72 0,65
Ara
İşçi Haber Gündem İstanbul’da kritik buluşma: Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Scholz neler konuşacak?

İstanbul’da kritik buluşma: Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Scholz neler konuşacak?

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile önemli görüşmeler yapmak üzere İstanbul’a geldi. Ziyaretin odağında hangi konular olacak? İşte ikilinin gündemi...

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile önemli görüşmeler yapmak üzere İstanbul’a geldi. Scholz’u ve heyetini taşıyan uçak, 22.03'te İstanbul Havalimanı'na iniş yaptı.

Almanya Başbakanı Scholz, Erdoğan ile görüşecek

Scholz'A İstanbul Havalimanı’nda Resmî Karşılama

İstanbul Havalimanı’nda Scholz ve beraberindeki heyeti, Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen ve diğer yetkililer karşıladı. Ziyaret kapsamında Almanya Başbakanı'nın, yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelmesi planlanıyor. İki liderin görüşmesinin ardından ortak bir basın toplantısı düzenlenecek.

Almanya Başbakanı Scholz, İstanbul'a geldi: Masada hangi konular var? - Son  Haberler

Görüşmenin Gündeminde Neler Var?

Olaf Scholz ve Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı toplantıda, Ukrayna’daki savaş, Orta Doğu’daki gelişmeler, göç krizi, Avrupa Birliği süreci ve ekonomi politikalarının masaya yatırılması bekleniyor. Ziyaret, Türkiye ile Almanya arasındaki diplomatik ve ekonomik ilişkilerin geleceği açısından kritik öneme sahip.

İki lider en son, Eylül ayında ABD’nin New York kentinde Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu sırasında bir araya gelmişti. İstanbul’daki buluşmanın, o görüşmede ele alınan konuların devamı niteliğinde olması öngörülüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *