"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2370 %0.05
37,0369 %0.03
2.305.339 %-0.011
3.015,16 0,76
Ara
İşçi Haber Gündem İyi hal indirimi kaldırılıyor mu? Bakan Tunç açıkladı!

İyi hal indirimi kaldırılıyor mu? Bakan Tunç açıkladı!

İyi hal indirimi uygulaması halk arasında sık sık tartışma konusu haline geliyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, denetimli serbestlik ve iyi hal indirimine ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlayarak, yargı sistemindeki cezasızlık algısının giderilmesi için çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

İyi hal indirimi halk arasında sık sık tartışma konusu haline geliyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında yeni düzenlemelerin yolda olduğunu vurguladı. Türkiye gündeminde yer bulan cinayetler hakkında konuşan Tunç, iyi hal indiriminin gözden geçirileceğini ve cezasızlık algısının ortadan kaldırılması için çeşitli adımlar atılacağını söyledi.

Resim

Yargı reformu strateji belgesi çalışmalarında sona yaklaştıklarını dile getiren Tunç, şu ifadeleri kullandı: 

"Sayın Cumhurbaşkanımızla son istişareleri yaptıktan sonra bir yıllık bir çalışmanın sonucu bu. Bütün taraflar, yargı camiası ve vatandaşlarımızdan gelen görüşler doğrultusunda oluşturduğumuz bir yargı reform belgesi. Bunun içerisinde ceza adalet sisteminin erkinliğini daha da tahkim edecek önemli düzenlemeler olacak. Cezasızlık algısını ortadan kaldırmaya yönelik, denetimli serbestlik uygulamaları, iyi hal indirimin kaldırılıp, kaldırılmayacağı, bazı suçlar bakımından denetimli serbestliğin olup, olmayacağı, bütün bunlar strateji belgemizde bir sonuca bağlanacak. 

Şuan da Meclis'in gündeminde 9. Yargı Paketi var.  10. Yargı Paketi ile ilgili hazırlıklarımız var. Hem 10. Yargı Paketimizde hem de yargı reformu strateji belgesinde ortaya konulacak."

"KADINA YÖNELİK ŞİDDET CEZALARINI DAHA ETKİN HALE GETİRECEĞİZ"

Kadına yönelik şiddetin kırmızı çizgileri olduğunu vurgulayan Tunç, "Dolayısıyla kadınlarımızın şiddetten korunması ile ilgili, kadına karşı işlenen suçlarda cezaları artırmıştık. Kasten öldürme suçlarında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası getirmiştik. Kasten yaralama ve diğer kadına yönelik suçların cezalarını diğer kişilere işlenenlerden daha ağır hale getirmiştik. Bunun daha etkin uygulanması konusundaki çabalarımızı da inşallah sürdürmenin gayreti içinde olacağız" dedi.

Bakan Tunç, adli kolluk ile idari kolluğun ayrılacağına ilişkin soru üzerine, "Bu, yıllardır ülkemizde tartışılan bir konu. Bizim seçim beyannamemizde de buna ilişkin bir hüküm var. Önceki Yargı Reformu belgelerinde de yerini almıştı. Bu konudaki değerlendirmeleri önümüzdeki dönemde Meclis grubumuzla birlikte gerçekleştiririz. Özellikle adli kolluğun soruşturmasının daha etkin yürütülmesi açısından faydalı olacağına ilişkin milletimize bir vaadimiz var. Onun değerlendirmesini öncelikle Merkez Yönetim Kurulumuz, Meclis grubumuzda değerlendirip önümüzdeki süreçte bir sonuca varırız" açıklamasında bulundu. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLAMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün konuştuğu AK Parti Grup toplantısında, Adalet Bakanlığı bünyesinde kadın ve çocuklara yönelik suçlarla ilgili davaların izlenebileceği yeni bir birim kurulacağını açıkladı. Bu birim, kadın ve çocuklara yönelik veya toplumsal infial uyandıran cinayet, istimar suçlarıyla ilgili iddianameleri, yargılama aşamasını, emniyet kayıtlarını toplayarak inceleme yaptıktan mahkemelerin ilgisine sunacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *