"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2370 %0.05
37,0369 %0.03
2.305.339 %-0.011
3.015,16 0,76
Ara
İşçi Haber Gündem İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yangın söndürme uçağı nerede?

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yangın söndürme uçağı nerede?

Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in beş yıl önce düzenlediği konserden elde edilen gelirle alınacağı duyurulan yangın söndürme uçağı, hâlâ İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin envanterinde bulunmuyor.

Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, beş yıl önce düzenlenen bir konser etkinliğinden elde edilen gelirle bir yangın söndürme uçağı alınacağını açıklamıştı. Ancak bu açıklamadan sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin envanterinde herhangi bir yangın söndürme uçağı bulunmadığı ortaya çıktı. Konser gelirlerinin nasıl harcandığı ise net olarak bilinmiyor.

Son günlerde Türkiye’nin dört bir yanından orman yangını haberleri gelirken, ciğerlerimiz yanmaya devam ediyor. Dün başlayan 72 orman yangınından 69’u kontrol altına alınırken, Bolu-Göynük, Karabük-Ovacık ve İzmir-Yamanlar bölgelerindeki yangınlar hala aktif durumda. İzmir Karşıyaka’daki yangın, perşembe akşamı rüzgarın etkisiyle hızla yayılarak yerleşim bölgelerine ulaştı. Piknik ateşinden çıktığı belirlenen yangında 17 ev yandı, 105 ev ise boşaltıldı. AFAD, 90 hava aracı, 4.717 personel ve 1.218 araç ile yangınlara müdahale edildiğini ve 2.583 kişinin tahliye edildiğini duyurdu.

Devletin tüm kurum ve kuruluşları yangınlarla canla başla mücadele ederken, CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yetersiz kaldığı eleştiriliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, uçak ve helikopter sayısını her geçen yıl artırırken, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuda herhangi bir ilerleme kaydetmediği belirtiliyor. 2019 yılında Tarım ve Orman Bakanlığı’na ait 5 uçak ve 45 helikopter varken, şu anda bu sayı 26 uçak ve 105 helikoptere yükselmiş durumda.

CHP'nin hükümeti hedef alırken, Tunç Soyer’in 2019’da FOX TV’deki bir programda belediyeye bir yangın söndürme uçağı almayı hedeflediği açıklamaları yeniden gündemde. Soyer, "Hedefimiz uçak almak. Ancak toplanan bağış miktarını tahmin etmek zor. Büyük bir konser olacak. Eğer İzmirliler duyarlılık gösterirse, bu uçağı İzmirlilere kazandırmak istiyoruz." demişti. Ancak konserin üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen, toplanan bağışların nereye harcandığı hakkında herhangi bir bilgi bulunmuyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin envanterinde ise hala bir yangın söndürme uçağı bulunmuyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *