"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2644 %-0.05
37,0871 %0.26
2.300.649 %0.386
3.011,62 0,63
Ara
İşçi Haber Gündem İzmir elektrik akımı felaketi soruşturmasında gelişme: 3 kişi serbest bırakıldı

İzmir elektrik akımı felaketi soruşturmasında gelişme: 3 kişi serbest bırakıldı

İzmir'in Konak ilçesinde, şiddetli yağmur sırasında elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden iki kişinin ölümüyle ilgili soruşturmada önemli gelişmeler yaşandı.

12 Temmuz Cuma günü, Alsancak semtinde etkili olan yoğun yağış, cadde ve sokakları su altında bırakmıştı. Bu sırada, İzmir Demokrasi Üniversitesi Tıp Fakültesi 5. sınıf öğrencisi Özge Ceren Deniz (23) ve arkadaşı İnanç Öktemay (44), su birikintisinden karşıya geçmeye çalışırken elektrik akımına kapılarak hayatlarını kaybetmişti.

Olayın ardından başlatılan soruşturmada gözaltı kararı verilen kişi sayısı 35'e yükseldi. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, şüphelilerden 33'ünü gözaltına aldı. Bu kişilerden 6'sı, ifadelerinin ardından savcının talimatıyla serbest bırakıldı. İki şüphelinin yakalanma çalışmaları ise devam ediyor.

Soruşturma sürecinde, 5 kişi için daha gözaltı kararı verildi. Bu kişilerden biri yurtdışında, diğeri ise kanser tedavisi görüyor. Gözaltına alınan 3 şüpheli ise mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *