"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2739 %0
37,0351 %0.01
2.303.670 %-0.146
3.024,39 -0,12
Ara
İşçi Haber Gündem İzmir Körfezi ​​​Acil Eylem Planı için ilk toplantı tarihi belli oldu

İzmir Körfezi ​​​Acil Eylem Planı için ilk toplantı tarihi belli oldu

İzmir Körfezi Bilim Kurulunca, "İklim Değişikliği ve Doğa Temelli Çözümler", "Atıksu Altyapısı ve Dereler" ile "Deniz Alanlarının Değerlendirilmesi ve Ekosistemin İyileştirilmesi" konularında 3 çalışma grubu oluşturuldu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İzmir Körfezi'ndeki kirliliği ele almak için İzmir Körfezi Bilim Kurulu'nu kurdu ve kurulu, 17-18 Eylül tarihlerinde toplayarak Acil Eylem Planı hazırlıklarına başlayacak.

Bakanlık, 20 Ağustos'ta bölgede başlattığı incelemelerde, balık ölümlerinin deniz suyu sıcaklığındaki artış, kirlilik ve oksijen eksikliğinden kaynaklandığını belirledi. İzmir Körfezi'ne bağlı dereler ve atık su kaynakları detaylı olarak incelendi. Ayrıca, deniz suyu amonyak değerinin olması gerekenden 50 kat fazla olduğu ve oksijen seviyesinin kritik derecede düştüğü tespit edildi.

Bakan Murat Kurum'un talimatıyla oluşturulan Bilim Kurulu, 35 akademisyenden oluşan üç çalışma grubuna ayrıldı: "İklim Değişikliği ve Doğa Temelli Çözümler", "Atıksu Altyapısı ve Dereler", ve "Deniz Alanlarının Değerlendirilmesi ve Ekosistemin İyileştirilmesi". Bu gruplar, İzmir Körfezi'ni korumak için acil eylemler belirleyecek.

İlk toplantı 17-18 Eylül'de İzmir İktisat Kongre binasında yapılacak. Kasım ayı sonuna kadar uzun vadeli kalıcı çözümler de belirlenecek. Bakan Kurum, İzmir Körfezi'nin korunmasına yönelik kararlı bir şekilde adımlar atacaklarını vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *