"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2370 %0.05
37,0369 %0.03
2.305.339 %-0.011
3.015,16 0,76
Ara
İşçi Haber Gündem İzmir Körfezi Bilim Kurulu oluşturuldu

İzmir Körfezi Bilim Kurulu oluşturuldu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un talimatıyla, İzmir Körfezi'ndeki kirliliği mercek altına almak amacıyla İzmir Körfezi Bilim Kurulu oluşturuldu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İzmir Körfezi'ndeki toplu balık ölümleri ve kirlilik sorununu araştırmak üzere kapsamlı bir çalışma başlattı. Bakan Murat Kurum'un, İzmir Körfezi'ndeki son durumu değerlendirmek amacıyla bakanlık yetkililerinden raporlar aldığı belirtildi. Bakan Kurum, acil müdahaleler gerektiren konuları belirlemek ve bir yol haritası oluşturmak için bilim insanları ve uzmanlarla bir İzmir Körfezi Bilim Kurulu Heyeti kurulmasını talep etti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca, İzmir Körfezi Bilim Kurulu oluşturuldu

Bu kapsamda, Bilim Kurulu'nun ilk toplantısı 5 Eylül'de İzmir'de yapılacak ve toplantıya Bakan Kurum başkanlık edecek. Toplantıda, İzmir Körfezi için acil bir "Acil Eylem Planı" açıklanacak ve ilgili kuruluşlar ile yerel yönetim temsilcileri de davet edilecek. Bakan Kurum ve Bilim Kurulu üyeleri, toplantının ardından İzmir Körfezi'nde saha incelemeleri gerçekleştirecek. Bakanlık, bu süreçte yapılan araştırmaların detaylarını kamuoyuyla paylaşmayı planlıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *