"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2499 %0.09
37,0970 %0.2
2.309.458 %-1.315
3.011,64 0,65
Ara
İşçi Haber Gündem Kabine Toplantısı sonrası üst düzey isimlerden 'Narin' açıklaması

Kabine Toplantısı sonrası üst düzey isimlerden 'Narin' açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası üst düzey isimlerden önemli açıklamalar geldi.

Toplantı sonrası gazetecilerin sorusunu cevaplayan Bakan Göktaş ile Bakan Yerlikaya, Narin cinayetine ilişkin önemli açıklamalarda bulundular.  

BAKAN YERLİKAYA: HERKESİN OKUDUĞU ZAMAN HİSSETTİĞİ BİR DURUM

Bakan Yerlikaya, "Şu anda bu konuda 4 savcı kollukla beraber bu işi yürütüyor. Soruşturmasını yürütüyoruz. Hep beraber ne olacağını göreceğiz" diyerek şu açıklamalarda bulundu:

"Savcılara verilen ifadeler doğrultusunda neler ortaya çıkarsa süreç devam eder. Detayı Adalet Bakanımız paylaşır. Tamamen onun görev alanı.

Çok hızlı bir şekilde bu olayın aydınlatılacağını düşünüyorum. 85 milyon bu olaydan son derece üzüntü duyuyor. Herkesin istediği bir an önce bu olayın aydınlığa kavuşması ve adaletin tecelli etmesi. Sayın Cumhurbaşkanımız da Narin kızımızı öldüren kimse mahkemelerde yargılanıp hak ettiği cezaları almasının takipçisi olacağını söyledi."

Gazetecinin, kendisinin Narin Güran mesajında aileye başsağlığı dilememesinin bir şüphe kaynaklı olup olmadığını sorması üzerine Bakan Yerlikaya, şu yanıtta bulundu:

"Narin kızımızın cansız bedeninin bulunduğunu kamuoyu ile paylaştım. Allahtan rahmet diledim. Mekanı cennet olsun istedim. Başımız sağ olsun dedim. Oldukça açık yani daha fazla bir şey demeye gerek yok. Yani herkesin okuduğu zaman, anladığı, hissettiği bir durum. Tekrar anlatmaya gerek var mı?" 

Konuşmasının devamında Bakan Yerlikaya, sözlerine şöyle devam etti:

"İnşallah bir daha insanlığımızdan utanacağımız tablo ile karşı karşıya gelmeyiz. Burada basın da çok önemli bir görev üstlendi. Görevini yaptı. Son sözü artık hakimler söyleyecek, savcılar söyleyecek.

Ben her zaman göreve geldiğimden beri biliyorsunuz şunu söylüyorum. Biz tespit edilen suçu aydınlatıp suçluyu götürüp adalete teslim ediyoruz. Benim görevim bu. İçişleri Bakanlığı'nın görevi, suçu önlemek ama önleyemiyorsa suç işlendiyse yakalayıp adalete teslim etmek. Gelinen noktada artık konu tamamen adliyenin."

BAKAN GÖKTAŞ: BAKANLIK OLARAK DAVAYA MÜDAHİL OLACAĞIZ

Gazeteci tarafından, Diyarbakır'da cansız bedeni bulunan Narin Güran'ın öldürülmesine yönelik soru sorulması üzerine, Bakan Göktaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da bizzat konunun takipçisi olduğunu anımsatarak şöyle konuştu:

"Evlatlarımızın fiziksel ve psikolojik iyilik hallerini sağlamak, onların güvenli bir şekilde büyümelerini sağlamak en hassas olduğumuz konudur. Onları güvenli yarınlara taşıma, sevgi ve şefkatle büyümeleri için ne gerekiyorsa yapma sorumluluğu toplum olarak hepimizin temel insanlık görevidir. Bu anlamda göz bebeğimiz masum yavrularımızın maruz kaldığı her türlü kötülüğün, her zaman karşısındayız."  

Göktaş, konuya ilişkin adli soruşturmanın devam ettiğine dikkat çekerek, "Amacımız tekrar bu tür acıların yaşanmaması. Bakanlık olarak davaya müdahil olacağız. Hukuki süreci sonuna kadar takip edip Narin'i hayattan koparan kişi veya kişilerin en ağır cezayı almaları için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Bunun yanı sıra olayın yaşandığı mahallede psikososyal destek çalışmalarını da sürdürüyoruz" dedi. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *