"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2355 %0.05
37,0342 %0.01
2.308.740 %-0.337
3.021,30 0,97
Ara
İşçi Haber Gündem Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen "Kapınızı açmayın" uyarısı

Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen "Kapınızı açmayın" uyarısı

Yapılan incelemelerde yüzde 85 kaçak elektrik kullanıldığı belirlenen Şırnak'ın İdil ilçesinde ekipler abonelerin sayaçlarını kontrol etmek isteyince bir grup tarafından köye sokulmadı. Cami müezzini ise köylülere "kapınızı açmayın" anonsunda bulunarak destek verdi.

Yaşananlara ilişkin bilgiler Dicle Elektrik tarafından paylaşıldı. Yapılan açıklamada, Şırnak İl Müdürlüğüne bağlı kaçak kontrol ekiplerinin, dün yüzde 85 oranında kaçak elektrik kullanıldığı belirlenen İdil ilçesine bağlı Açma köyüne giderek abonelerin sayaçlarını kontrol etmek istediği bildirildi. 

Çalışma için jandarmadan destek istenirken daha sonrasında köye hareket eden ekibe ait araçların önü, durumu haber alıp köy girişinde toplanan bir grup tarafından kesildi. Ekipler köye giriş yapamayınca jandarma olaya müdahalede bulunmak istedi.

"KAPINIZI AÇMAYIN"

Yaşananların cep telefonu kameralarına yansıdığı görüntülerde, köylülerin ekiplerin köye girişini engellemek üzere yolun üzerine oturduğu görüldü. Bu anlarda cami müezzini, minareye çıkarak köylülere kaçak kontrol ekibinin geldiğini bildirip "kapınızı açmayın" uyarısında bulundu. 

Müezzin, yaptığı anonsun ardından öğlen ezanını okumaya başladı.

EKİPLERİN GİRİŞİNE İZİN VERMEDİLER

Ekiplerin köye girişine izin vermeyen köylülere jandarma müdahalesi de sonuç vermedi. Gerilimin artmaması için Dicle Elektrik kaçak kontrol ekibi, çalışma gerçekleştiremeden bölgeden ayrılmak zorunda kaldı.

Öte yandan açıklamada bulunan yetkililer, burada daha sonra yeniden bir kaçak kontrol çalışması yapılacağını duyurdu.

BENZER DURUM GEÇEN YIL DA YAŞANDI

Geçtiğimiz yıl da yaşanan olayda, Diyarbakır'ın Silvan ilçesine bağlı kırsal Sulubağ Mahallesi'ne kontrol için giden ekipler, benzer bir durumla karşı karşıya kalmıştı.

Kontrol için giden ekiplere karşı insanlara uyarıda bulunulmuş, mahalledeki cami hoparlöründen "kapılarınızı açmayın" anonsu yapılması üzerine aboneler tarafından konut kapıları açılmadığı bildirilmişti. Yaşananlar sebiyle söz konusu mahallede gerekli kontroller gerçekleştirilememiş, ekipler, daha sonra jandarma nezaretinde bu mahallelere giderek kaçak kontrolünde bulunmuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *