"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2370 %0.05
37,0369 %0.03
2.305.339 %-0.011
3.015,16 0,76
Ara
İşçi Haber Gündem Kalyon Holding’den sahipsiz hayvanlar için önemli açıklama ve projeler

Kalyon Holding’den sahipsiz hayvanlar için önemli açıklama ve projeler

Kalyon Holding, Bursa Yenişehir'deki şantiyelerinde bir köpeğe yapılan müdahale sonrası iç soruşturma başlattı. Şirket, sahipsiz hayvanlara yönelik uzun süredir sürdürdüğü projeleri ve destek faaliyetlerini de kamuoyuyla paylaştı.

Kalyon Holding, Bursa Yenişehir'deki şantiye alanında bir köpeğin tedavi süreciyle ilgili yaşanan bir olay üzerine sahipsiz hayvanlara yönelik projelerini kamuoyuyla paylaştı. Şirket, uyuz hastalığı bulunan köpeğin tedavi edilmesi için gerekli adımların atıldığını ve olayla ilgili iç soruşturma başlattıklarını açıkladı.

1.000 × 740 (8)

Kalyon Holding'den sahipsiz hayvanlara destek - Doğu Gazetesi

Kalyon Holding, sahipsiz hayvanlara yönelik projelerini sürdürmeye kararlı olduklarını belirtti ve kamuoyuna duyurduğu açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Bursa Yenişehir'de bulunan şantiye alanımızda bir köpeğimiz bir süre önce bize sığınmış, uyuz hastalığı olduğu ve tedavi görmesi gerektiği ilgili yerel birime bildirilmiştir. Ancak, zaman kaybetmemek amacıyla köpeğimizin kliniğe götürülmesi esnasında bazı şantiye çalışanlarınca, iyi niyetli fakat doğru olmayan bir yöntemle müdahale edilmiştir. Üzülerek öğrendiğimiz olay sonrasında konuyla ilgili ihmali bulunanlar hakkında iç soruşturma başlatılmıştır.

Diğer taraftan; bahse konu köpeğimiz hayatta olup, tedavisine başlanmıştır. Şantiye alanımız başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanında yavrularımızın aşıları, yetişkinlerin kısırlaştırılması için veteriner hekimlerimiz ile uzun zamandır birlikte çalışmaktayız. Kalyon Holding olarak kırsalda ve şehirde bulunan sahipsiz hayvanların çoğalmalarının önüne geçmek ve toplum sağlığına destek vermek amacıyla uzun zamandır kimsesiz canlarımıza sahip çıkmaktayız.

Çalışmamızı çeşitli projelerimiz ile sürdürmekteyiz;

1) Kısırlaştıralım Yaşatalım Projesi: 3 yıldır Türkiye'nin çeşitli illerinde yaklaşık 3000 sokak köpeğinin kısırlaştırma operasyonu ve kuduz aşısı olmasına destek olduk ve olmaya devam ediyoruz. Ankara'da bulunan Adile Abla Özürlü Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği'nin enerji ihtiyacı KalyonPV güneş panelleri ile sağladık. Sahipsiz hayvanların beslenmesi için bugüne kadar yaklaşık 10 ton mama desteğinde bulunduk.

2) Hayvan Sebepli Trafik Kazalarını Önleme Projesi: Kuzey Marmara Otoyolu'nda zarar gören can dostlarımız için 2 adet hayvan acil müdahale ve nakil aracı çalıştırıyoruz. Araçlar, otoyol üzerinde yaralı ve yardıma muhtaç olan hayvanların bölgeye bağlı en yakın geçici hayvan rehabilitasyon merkezine teslim edilmesini sağlıyor.

Yaklaşık 400 km'lik alanda sürücülerin can güvenliğini sağlamaya yönelik olarak "Hayvan Sebepli Trafik Kazalarını Önleme Projesi"ni Nisan 2021 yılında hayata geçirdik. Ayrıca, Kocaeli'nin Dilovası ilçesine tüm cihazların bulunduğu Tedavi, Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezini kazandırdık. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sahipsiz hayvanların yaşam koşullarını iyileştirmek için ortaya koyduğumuz projelerimizle çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *