"Haberin İşçisi"
İstanbul
Açık
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,1637 %0.08
43,7573 %-0.13
4.112,98 % 0,35
3.222.368 %1.491
İşçi Haber Gündem Kapıkule Sınır Kapısı nerede? Kapıkule Sınır Kapısı hangi ülkeye açılır, hangi İle bağlı?

Kapıkule Sınır Kapısı nerede? Kapıkule Sınır Kapısı hangi ülkeye açılır, hangi İle bağlı?

Kapıkule, ülkemizin en önemli ve hareketli sınır kapılarından biridir. Peki, Kapıkule sınır kapısı nerede? Kapıkule sınır kapısı hangi ülkeye açılır sorusu da konunun merak edilenleri arasındadır. Kapıkule gümrük kapısı nerede araştırması, coğrafya bilgilerinizin tazelenmesi konusunda da sizlere destek olacaktır.

Okunma Süresi: 2 dk

Kapıkule sınır kapısı nerede sorusunu araştırmak için Türkiye haritasının Trakya bölümünü incelemeniz gerekir. Sınır kapılarının hangi ülke ile bağlantı sağladığı da merak edilen ve bilinmesi gereken konular arasındadır. Peki, Kapıkule sınır kapısı hangi ülkeye açılır? Kapıkule gümrük kapısı nerede sorusuna Türkiye'nin kuzeybatı ucunda cevap aranmalıdır. 

Kapıkule Sınır Kapısı Nerede?

İlk defa 1930 yılında sınır karakolu olarak kurulan Kapıkule, 1953 yılında alınan Bakanlar Kurulu kararı ile sınır kapısı statüsü aldı. Kapıkule Sınır Kapısı, Türkiye'nin Bulgaristan'a ve bu yolla tüm Avrupa'ya açılan kapısı olup, Dünya'nın ikinci en yoğun ve Avrupa'nın ise en yoğun sınır kapısı konumundadır.

Osmanlı Dönemi'nden İzler: Kapıkule’nin bulunduğu bölge, Osmanlı döneminde de Avrupa'ya açılan önemli bir güzergâh olarak kullanılmıştır. Trakya üzerinden Balkanlara ve Avrupa içlerine giden kervan yolları bu bölgeden geçmiştir.

Cumhuriyet Dönemi: Türkiye Cumhuriyeti kurulduktan sonra, Bulgaristan ile olan sınırın en işlek geçiş noktası olarak Kapıkule ön plana çıkmaya başladı. Özellikle Tren yolu bağlantısının olması (İstanbul–Sofya–Belgrad–Münih hattı) Kapıkule’yi 20. yüzyılda Avrupa’ya açılan stratejik bir kapı haline getirdi.

1970’lerden sonra artan önemi: Avrupa’da yaşayan Türk işçilerinin sayısının artmasıyla birlikte, Kapıkule gurbetçilerin memlekete gelişlerinde ana giriş kapısı oldu. Bu dönemde kara yolu trafiği ciddi oranda arttı.

Modernizasyon: 2000’li yıllardan sonra Kapıkule, Türkiye’nin en modern sınır kapılarından biri hâline getirildi. Bugün hem yük taşımacılığı hem de yolcu geçişleri açısından en işlek kapı olarak kabul edilir.