"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2509 %0.09
37,0858 %0.17
2.294.989 %-2.145
3.011,72 0,65
Ara
İşçi Haber Gündem Balıkçılar av yasağının sona ermesiyle mavi sulara açıldı

Balıkçılar av yasağının sona ermesiyle mavi sulara açıldı

Denizlerde av yasağının sona ermesiyle balıkçılar, "Vira Bismillah" diyerek denize açıldı.

Samsun, Sinop, Ordu ve diğer Karadeniz illerinde balıkçılar, av yasağının sona ermesiyle büyük bir coşkuyla denize açıldı. Balıkçılar, "Vira bismillah" diyerek sezonun başlangıcını kutladı.

SAMSUN

Canik Balıkçı Barınağı'ndaki tören, balıkçıların horon tepmesiyle renklendi. Vali Orhan Tavlı, balıkçılara bereketli bir sezon diledi. İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, 15 Nisan'da başlayan av yasağının 1 Eylül itibarıyla sona erdiğini hatırlatarak, yasakların nedenlerini açıkladı ve balıkçılara kurallara uyma çağrısında bulundu. Sağlam, hamsi için bu yıl 400 bin ton kota getirildiğini ve deniz suyu sıcaklıklarının balıkçılık üzerinde etkili olduğunu belirtti. Samsun Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Atıf Malkoç, bu yıl balıkçılıktan umutlu olduklarını söyledi. Törende havai fişek gösterileriyle balıkçılar dualarla denize uğurlandı.

SİNOP

Sinop Limanı'ndaki açılış töreninde Vali Mustafa Özarslan, Sinop'un balıkçılık açısından önemini vurguladı ve balıkçılara bol kazançlı bir sezon diledi. Özarslan, öz denetimin önemine dikkat çekti ve denizlerin temiz tutulmasını istedi. Törende halk oyunları ve havai fişek gösterileri yapıldı, ardından balıkçılar dualarla denize açıldı.

ORDU

Yalıköy Balıkçı Barınağı'ndaki törene katılan Ordu Valisi Muammer Erol ve Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, sezonun hayırlı olmasını diledi. Balıkçılar, aileleriyle vedalaşarak "Vira bismillah" diyerek Karadeniz'e açıldı. Perşembe Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Ünal Karadeniz, palamudun bol olmasını ve eylül ayında fiyatların düşmesini beklediklerini belirtti.

KOCAELİ

Karamürsel sahilindeki törende, balıkçılar gece yarısı av yasağının bitimini dua ederek kutladı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, sezonun bereketli olmasını diledi. Törende Türk bayrağı ve baklava dağıtıldı, ardından balıkçılar kortej oluşturup denize açıldı.

ZONGULDAK

Kilimli Limanı'nda yapılan tören, balıkçıların son hazırlıklarını tamamlayarak denize açılmasıyla sona erdi. Kilimli Kaymakamı Necdet Özdemir, balıkçılığın önemli bir gelir kaynağı olduğunu ve bu sezonun bol ve bereketli olmasını temenni etti. Balıkçılar, deniz temizliğine ve yasal sınırlar içerisinde avcılık yapmaya özen gösterilmesi gerektiğinin altını çizdi. Davetlilere balık ikramı yapıldıktan sonra balıkçılar, "Vira bismillah" diyerek av sezonuna başladı.

RİZE

Rize'de, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Gündoğdu Mahallesi'ndeki Motorcu Balıkçı Barınağı'nda düzenlenen sezon açılış törenine Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Belediye Başkanı Rahmi Metin ve diğer yetkililer katıldı. Törende Rize Belediyesi Halk Oyunları ekibi bir folklor gösterisi sundu.

Konuşmasında, geçen yıl 22 bin ton balık avladıklarını belirten Vali Baydaş, bu sezonun kazasız ve bereketli geçmesini dileyerek, hem balıkçıların hem de vatandaşların bol balık tüketmesini temenni etti.

Pasta kesiminin ardından havai fişek gösterisi yapıldı ve balıkçılar "Vira bismillah" diyerek tekneleriyle denize açıldılar.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *