Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi'nde bulunan Grand Kartal Otel’de yaşanan trajik yangının ardından, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yangından etkilenen vatandaşlara psikososyal destek sağlamak amacıyla 42 personelden oluşan 13 psikososyal destek ekibinin görevlendirildiğini duyurdu. Bakan Göktaş, yangından etkilenenlerle sürekli irtibat halinde olduklarını ve gerekli yardımların en kısa sürede sağlanacağını belirtti.
Bolu'daki yangın, Türkiye'yi yasa boğan bir felakete dönüştü. Kartalkaya Kayak Merkezi'ndeki Grand Kartal Otel’de çıkan yangında 66 kişi hayatını kaybetti, 51 kişi ise yaralandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yangın sonrası vatandaşlara yardımcı olmak için Bakanlığa bağlı psikososyal destek ekiplerinin bölgeye yönlendirildiğini açıkladı.
Psikososyal Destek Süreci Nasıl İşliyor?
Bakan Göktaş yaptığı açıklamada, “42 personelden oluşan 13 psikososyal destek ekibimizi, yangından etkilenen vatandaşlarımıza destek vermek ve ihtiyaçlarını belirlemek üzere yangın bölgesine ve hastanelere yönlendirdik. Ekiplerimiz, şu ana kadar 155 kişiyle görüşme sağladı. Sahada vatandaşlarımıza destek olmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.
Psikososyal destek ekipleri, olayın ardından travma yaşayan vatandaşlara hem duygusal hem de psikolojik anlamda destek veriyor. Yangının şokunu atlatmaya çalışan ailelere, uzman psikologlar ve sosyal hizmet uzmanları rehberlik ediyor. Ayrıca, yaralıların hastanelerdeki süreçleri de izlenerek, hastalarla ve yakınlarıyla da görüşmeler gerçekleştiriliyor.
Yangının ardından tüm Türkiye'nin derin bir üzüntü yaşadığını belirten Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifa diledi. Bakan, “Yangından etkilenen vatandaşlarımıza psikososyal desteğimiz devam edecektir. Tüm ekiplerimiz, yangının izlerini silmek ve vatandaşlarımızın normal yaşantılarına dönmelerine yardımcı olmak için çalışmalarına hız kesmeden devam edecektir” dedi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sadece acil müdahale süreçlerinde değil, sonrasındaki psikolojik iyileşme sürecinde de vatandaşların yanında olmayı sürdürüyor. Sosyal hizmet uzmanları, bireysel terapiler ve grup destekleri gibi çeşitli yöntemlerle yangının etkilerini hafifletmeye çalışıyor. Bu desteklerin, kriz dönemi sonrası vatandaşların sağlıklı bir şekilde yeniden normal yaşantılarına dönmelerine katkı sağlaması bekleniyor.