"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2370 %0.05
37,0369 %0.03
2.305.339 %-0.011
3.015,16 0,76
Ara
İşçi Haber Gündem Kedi Eros'u vahşice öldürmüştü: Serbest bırakılmasının gerekçeleri açıklandı

Kedi Eros'u vahşice öldürmüştü: Serbest bırakılmasının gerekçeleri açıklandı

Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşen kedi Eros'un vahşice katledilmesi olayında, davanın gerekçeli kararı açıklandı. Gerekçeli kararla birlikte İbrahim Keloğlan’ın neden serbest bırakıldığı öğrenildi.

Kedi Eros davasına ilişkin gerekçeli karar açıklandı. 

Eros’un ölümüyle ilgili açılan davanın son duruşması Küçükçekmece Adliye Sarayı’nda 13 Mart tarihinde gerçekleşti.  Hayvanseverler, hayvan hakları savunucuları ve avukatlar Keloğlan hakkında, Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında en üst sınırdan cezalandırılarak tutuklanmasını talep etti.

Ancak tüm tepkilere karşın mahkeme, indirim uygulayarak Keloğlan’a yurt dışı yasağıyla birlikte 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Alınan kararın sonucunda Keloğlan serbest bırakıldı ve bu durum kamuoyunda büyük bir tepki oluşturdu.

Cumhuriyet Savcısı ise alınan kararın hukuken ve usulen yanlış olduğunu belirterek 18 Mart tarihli dilekçesinde İstinafa gideceklerini belirtti.

DURUŞMAYA GELMİŞ OLMASI İNDİRİM SEBEBİ SAYILDI

Davaya ait açıklanan gerekçeli kararda, “Dosyada tüm delillerin toplanmış olması, sanığın toplumda oluşan tüm baskıya rağmen duruşmaya gelmiş olması, tutuklamanın tedbir niteliğinde olduğu, cezanın infazına yönelik bir işlem olmadığının göz önüne alındığında sanığa verilmiş olan cezanın miktarı ve dosyanın henüz kesinleşmemiş olması, sanığın toplumda oluşan baskı nedeniyle kaçma şüphesinin yurt dışı yasağı verilerek bertaraf edilebileceği değerlendirilerek sanık hakkında adli kontrol tedbirlerinden yurt dışı çıkış yasağı uygulanarak cezalandırılmasına karar verilmiştir.” denildi.

Ek olarak alınan kararda ayrıca 3 yıllık cezada uygulanan 1/6 oranındaki indirimin gerekçesi olarak ‘cezanın sanığın geleceğindeki olası etkileri sanığın lehine takdiri indirim sebebi’ açıklaması sunuldu.

NELER YAŞANMIŞTI?

Küçükçekmece’de yer alan bir sitede yaşayan Eros isimli kedi, 1 Ocak 2024 tarihinde saat 03.15 sıralarında sitenin asansöründe İbrahim Keloğlan tarafından tekmelendi. Güvenlik kameralarınca tespit edilen görüntülerde Keloğlan, kaçan Eros'un peşinden gitti ve 6 dakika boyunca şiddet uyguladı.

Uzun süren şiddetin ardından, Eros orada yaşamını yitirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *