"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2780 %-0.23
37,0263 %0
2.312.811 %-0.664
3.027,85 0,00
Ara
İşçi Haber Gündem Kurban Bayramı tatiline ilişkin detaylar: 9 gün mü oldu, idari izin kimleri kapsıyor?

Kurban Bayramı tatiline ilişkin detaylar: 9 gün mü oldu, idari izin kimleri kapsıyor?

Kurban Bayramı tatili için sayılı günler kalırken internetten en çok araştırılan sorular "Kurban Bayramı tatili 9 gün mü, idari izin kimleri kapsıyor?" üzerine oluyor. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları haberimizde...

Dün Beştepe'de gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası alınan kararları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan canlı yayında açıkladı.Kurban Bayramı, bu yıl Haziran ayının üçüncü haftasına denk gelirken Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan kararla tatil süresinin 9 güne uzatıldığı öğrenildi.

Kurban Bayramı süresince kapalı olacak kamu kurumlarına ek belediyeler, valilikler, muhtarlıklar, kaymakamlıklar, noterler, sağlık ocakları, bankalar ve borsa da kapalı olacak. 

KURBAN BAYRAMI TATİLİ UZATILDI MI?

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Kamu çalışanlarımız için 16 Haziran Pazar günü başlayacak Kurban Bayramı sonrasındaki iki günlük süreyi de idari izin kapsamına aldık. Böylelikle perşembe ve cuma günlerini de bayram tatiline ekleyerek 9 günlük bir tatil imkanı sağlamış oluyoruz. Kurban Bayramı'nın şimdiden milletimiz İslam dünyası ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun diyorum."

İDARİ İZİN KAPSAMINDA ÖZEL SEKTÖR DE GEÇERLİ Mİ?

Geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda tatil süresi idari izinle birlikte 9 güne uzatılmıştı. İdari izin 657 sayılı kanun kapsamında yer alan devlet memurlarını kapsıyor. Ancak, idari izin sektörü kapsamıyor. İdari izin ilan edilmesi durumunda bayram tatili memurlar için 9 gün olarak kabul edilecek.

HANGİ GÜNLER BAYRAM TATİLİ SAYILACAK?

Cumhurbaşkanı Reccep Tayyip Erdoğan'ın açıklaması sonrası Kurban Bayramı tatilinin 9 güne uzatıldığı öğrenildi.  Bu kapsamda bayram sonrasındaki perşembe ve cuma günleride tatil olarak kabul edildi. 

15 Haziran Cumartesi Kurban Bayramı arefe günü

16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. günü

17 Haziran Pazartesi Kurban Bayramı 2. günü

Kurban Bayramı 3. günü 18 Haziran Salı

Kurban Bayramı 4. günü (son) 19 Haziran çarşamba

20 Haziran Perşembe

21 Haziran Cuma

22 Haziran Cumartesi

23 Haziran Pazar


BAYRAM TATİLİNDE NERELER HİZMETE KAPALI OLACAK?

Alınan karar kapsamında Kurban Bayramı tatili boyunca resmi kurumların tamamı kapalı olacak. Memurlar izinli sayıldığından kamu bankaları, noterler, kaymakamlıklar, valilikler, belediyeler vs. hizmet vermeyecek.

Diğer yandan, kamu bankalarının yanı sıra özel bankalar ve borsa faaliyetlerine de ara verilecek.

Hastanelerin acil servisleri dışındaki bölümleri kapalı olurken eczaneler ise nöbet sistemine uygun bir şekilde çalışmaya devam edecek.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *