"Haberin İşçisi"
İstanbul
Az bulutlu
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,1349 %0.13
43,6017 %1.32
4.054,79 % 2,52
3.195.409 %-2.163
İşçi Haber Gündem Kurbanlık hayvana ortak olunabilir mi? Diyanet'ten cevap geldi!

Kurbanlık hayvana ortak olunabilir mi? Diyanet'ten cevap geldi!

Kurban bayramı yaklaşırken, "Kurbanlık olarak satın alınan hayvana, daha sonra başkaları ortak edilebilir mi?" sorusu, birçok kişi tarafından merak ediliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı, bu soruya net bir yanıt verdi. İşte, kurbanlık hayvanla ilgili en çok sorulan soruya açıklık getiren detaylar…

Okunma Süresi: 2 dk

Kurban bayramı yaklaşırken, vatandaşlar bir yandan kurbanlık hayvanlarını satın almak için hazırlıklara başlarken, bir yandan da çeşitli sorulara yanıt arıyor. En çok merak edilen sorulardan biri ise "Kurbanlık olarak satın alınan hayvana, daha sonra başkaları ortak edilebilir mi?" oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, bu konuda önemli bir açıklama yaptı. Kurul, kurban kesmek isteyen kişilerin, büyükbaş hayvanlarda yedi kişiye kadar ortak olabileceklerini belirtti.

Büyükbaş Hayvana Kaç Kişi Ortak Olabilir?

Diyanet İşleri Yüksek Kurulu'nun verdiği yanıta göre, büyükbaş bir hayvana yedi kişiye kadar ortak olunabilmektedir. Bu, kurban bayramı hazırlıkları yapanlar için önemli bir bilgi. Ayrıca, hayvan satın alındıktan sonra veya mevcut olan büyükbaş hayvana, herhangi bir kısıtlama olmaksızın, yedi kişiye kadar ortak eklenebilir. Ancak önemli olan bir şart vardır; her bir hissenin, yedide birden az olmaması gerektiği belirtilmiştir.

Kurbanlık hayvana ortak olmanın şartları arasında, hisse miktarlarının dengeli olması gerektiği de vurgulanmıştır. Yani, her ortak, hayvanın yedide birine denk gelen bir paya sahip olmalıdır. Bu, kurban kesimi sırasında herhangi bir karışıklığın önüne geçilmesini sağlar.

Diyanet İşleri Başkanlığı, bir büyükbaş hayvanda yedi kişiden fazla ortalığa izin verilmediğini de açıkladı. Bu, kurbanlık kesimi sırasında sorunsuz bir paylaşım için önemli bir kuraldır.