"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2932 %0.06
37,0296 %0.02
2.284.095 %-1.223
2.994,16 -1,12
Ara
İşçi Haber Gündem Kuzey ışıkları dün gece Türkiye'de iki şehirden göründü!

Kuzey ışıkları dün gece Türkiye'de iki şehirden göründü!

Kutup ülkelerinde görülen kuzey ışıkları, Güneş'te meydana gelen patlamalar sonrası Balkanlar'a kadar indi. Trabzon’dan ve İstanbul’dan görüldü.

Son güneş patlaması, olağanüstü şiddetteki bir jeomanyetik fırtınayla sonuçlandı ve Kuzey Işıkları'nın sıra dışı görüntülerini Avrupa'nın birçok bölgesinde ortaya çıkardı. NASA ve ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi (NOAA) tarafından açıklanan bu olay, Güneş'ten gelen yüklü parçacıkların dünyanın manyetik alanıyla etkileşime geçmesi sonucu oluşan Kuzey Işıkları'nın Almanya ve Romanya gibi ülkelerde görünmesine sebep oldu.

Kuzey Işıkları, göz alıcı renklerle gökyüzünü süsleyen doğa olaylarından biridir. Bu olayda, manyetik fırtına sonucu oluşan yüklü parçacıkların atmosferle etkileşimiyle yüksek enlemlerde (Kuzey Kutbu'na yakın bölgelerde) ortaya çıkar. Ancak son güneş patlamasıyla birlikte Kuzey Işıkları, nadir olarak daha alçak enlemlerde, hatta Balkanlar'a kadar inerek, görüldü.

Whatsapp Image 2024 05 11 At 09 Hgd8

Türkiye'nin de Kuzey Işıkları'nın etkisi altına girmesi beklenirken ilk görüntüler Trabzon’dan geldi. Bu olağanüstü doğa olayı, gökyüzünü renkli danslarla süsleyerek insanları büyülemeye devam edecek gibi görünüyor. Yeryüzünün manyetik alanı ile Güneş'ten gelen yüklü parçacıkların etkileşimi sonucu meydana gelen Kuzey Işıkları (Aurora Borealis), Trabzon'un Ortahisar ilçesinde güzel görüntü oluşturdu.

Whatsapp Image 2024 05 11 At 09 Yznw

Kuzey Işıklarının etkisi ile İstanbul’da çekilen bir görüntü ise sosyal medyadan çok kez paylaşıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *