"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
34,3122 %0.21
37,2200 %-0.48
2.400.603 %-0.743
3.018,55 -0,07
Ara
İşçi Haber Gündem Maden faciası davasında şikayetçi avukatlardan bilirkişi raporuna tepki: Yetersiz bulundu!

Maden faciası davasında şikayetçi avukatlardan bilirkişi raporuna tepki: Yetersiz bulundu!

Bartın'ın Amasra ilçesinde 43 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasıyla ilgili devam eden davanın 9'uncu duruşmasında, müşteki avukatları bilirkişi heyetinin sunduğu 3'üncü raporu yetersiz bulduklarını ifade etti. Sanık avukatları ise raporun geçerliliğini savunarak, yeterli olduğunu vurguladı. Dava, 4'ü tutuklu 23 sanığın yargılanmasıyla sürerken, tarafların karşılıklı görüşleri duruşmada gergin anlara yol açtı.

Bartın'ın Amasra ilçesinde 14 Ekim 2022'de yaşanan maden faciasıyla ilgili davanın 9'uncu duruşması, geniş güvenlik önlemleri altında Bartın Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleştirildi. Facia sonucunda 43 işçi hayatını kaybederken, 9 işçi de yaralanmıştı. Dava sürecinde, Amasra Müessese Müdürü Cihat Özdemir ve diğer bazı yöneticiler, "olasılıkla öldürme" suçlamasıyla tutuklu yargılanıyor.

Duruşmada, bilirkişi heyetinin sunduğu 3'üncü raporun yetersiz olduğu ifade edilirken, sanık avukatları raporun geçerli olduğunu savundu. Müşteki avukatları, yeni ses kayıtlarının dinletilmesinin ardından işçilerin göz göre göre ölüme sürüklendiğini öne sürdü. Özellikle, gaz izleme personelinin metan gazı seviyesinin kritik düzeyde olduğunu bildirmesine rağmen üretimin devam etmesi talimatının verildiği iddiaları dikkat çekti.

Sanık avukatlarından Volkan Soylu, ses kayıtlarındaki bilgilerin eksik olduğuna dair savunma yaparak, kayıtlarda tam olarak ne denildiğinin anlaşılamadığını öne sürdü. Ancak bu açıklamalar, maden işçilerinin ailelerinden tepkiyle karşılandı. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verirken, dosyanın esas hakkındaki mütalaanın hazırlanması için savcılığa gönderilmesine de onay verdi. Dava, 13 Aralık'ta yeniden görüşülmek üzere ertelendi.

Bu dava, sadece bir kaza değil, aynı zamanda iş güvenliğinin ve sorumlulukların sorgulandığı bir süreç olarak da dikkat çekiyor. Madenci aileleri, adaletin sağlanması ve sorumluların hesap vermesi için mücadelelerini sürdürüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *