"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Az bulutlu
18°
34,2964 %0.18
37,1290 %-0.11
2.329.660 %0.44
3.019,23 0,24
Ara
İşçi Haber Gündem HAK-İş Genel Başkanı hakkında soruşturma başlatıldı!

HAK-İş Genel Başkanı hakkında soruşturma başlatıldı!

HAK-İş Konfederasyonu Mahmut Arslan hakkında şok edici bir gelişme yaşandı.

Bugün öğlen saatlerinde Ankara’da flaş bir gelişme yaşandı. Başta Hakkent yolsuzluğu olmak üzere çeşitli suçlamaların yer aldığı ihbar ve şikayetler üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca HAK-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan hakkında soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Son dönemde artan yolsuzluk iddiaları hakkında adli mercilerin harekete geçmesi sendikal camiada büyük yankı uyandırdı.

NELER YAŞANMIŞTI?

HAK-İş Konfederasyonu'nun 13 yıldır başkanlığını yürüten Arslan hakkında yolsuzluk ve örgütsel faaliyetler gibi başkanlığını askıya alabilecek iddialar gündeme gelmişti. Bu durum ile ilgili olarak, konfederasyon bünyesindeki birçok sendika yöneticisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulunarak, işçi camiasının ve Hak-İş'in geleceği için bir an önce duruma müdahale etmesini talep etmişti. Ayrıca, sendika yöneticileri tarafından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın bu iddialara yönelik gerekli incelemeleri başlatması bekleniyordu. Bugün ise beklenen gelişme yaşanarak Mahmut Arslan hakkında soruşturma başlatıldı.

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın sendikaların bağımsızlığını ihlal ettiği ve yönetimlerini ele geçirmeye çalıştığı iddiaları ortaya atılmıştı. Arslan’ın, muhalefet eden sendika yönetimlerine kendi yetiştirdiği kişileri yerleştirerek iç işleyişe müdahale ettiği öne sürülüyordu.

HAKKENT YOLSUZLUĞU İDDİALARI

Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan’a yönelik yolsuzluk iddiaları da dikkat çekmeye devam ediyor. 2013 yılı için sendikada 20.000.000 TL’yi aşan aidat yolsuzluğu iddialarının yargılama süreci devam ederken, yüzlerce işçiye kolay ödeme yöntemleri ve hesaplı konut edinme vaatleriyle kurulan yapı kooperatifiyle ilgili Hakkent Yolsuzluğu davalarının da aydınlatılması bekleniyordu. 

Edinilen bilgilere göre, birçok sendikanın Hak-İş Konfederasyonu’na yüklü miktarda aidat borcu bulunuyor. Ancak, Genel Başkan Mahmut Arslan’ın yönettiği veya yönetiminde söz sahibi olduğu sendikaların borçlarının ödenmemesi konusunda yardımcı olduğu ve bu durumun konfederasyonu zarara uğrattığı iddia ediliyordu. Başlatılan soruşturma ile birlikte Hakkent yolsuzluğunun ve aidat iddialarının da açıklığa kavuşması öngörülüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *