"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2954 %0.1
37,0073 %0
2.280.843 %-1.655
2.996,26 -1,05
Ara
İşçi Haber Gündem Meclis Başkanvekili Önder'den Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'ne ilişkin dikkat çeken konuşma

Meclis Başkanvekili Önder'den Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'ne ilişkin dikkat çeken konuşma

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'na sunulan Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'nin birinci bölümünün sonradan kabul edilen 16 maddesiyle birlikte tamamının kabul edilmesi sonrası eleştiriler gelmeye devam ediyor. Konuya ilişkin bir eleştiride Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den geldi.

TBMM'ye sunulan Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'nin ilk olarak 6 maddesi sonrasında ise 16 maddesinin kabul edilmesiyle birlikte teklifin toplam 22 maddeden oluşan birinci bölümünün tamamı kabul edilmiş oldu. 

"KALP GÖZÜYLE YENİDEN DİNLENMESİNİ İSTİYORUM"

Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'ne ilişkin tepkisini Genel Kurul'u kapattıktan sonra, Divan Başkanlığı'ndan ayrılmadan önce ortaya koyan Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, şu sözleri sarf etti:

"Ama bir fikrimi söylemek istiyorum. Görüşülmekte olan bir yasayla ilgili bir fikrimizi beyan edemiyoruz. Birleşimi kapattım, sadece Genel Kurul ile paylaşmak istiyorum. Bunca sene vekillik, yasama deneyimim var, ben böyle bir sıkıntılı yasa görmedim. Öğretim üyesinin bütün emekçilerini ve öğrencilerini iktidar cenahının kalp gözüyle yeniden dinlemesini istiyorum."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *