"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2516 %-0.04
37,0303 %0.04
2.300.788 %-0.329
3.027,33 -0,02
Ara
İşçi Haber Gündem Mehmet Sıddık Akış'ın karar duruşması başladı: Avukatlar tepkiler sonucu salona girdi

Mehmet Sıddık Akış'ın karar duruşması başladı: Avukatlar tepkiler sonucu salona girdi

İçişleri Bakanlığı tarafından yerine kayyım atanan ve polisin operasyonuyla gözaltına alınan Hakkâri Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın yargılandığı davanın karar duruşması başladı.

Yoğun polis ablukası nedeniyle salona girişleri engellenen avukatlar ve milletvekilleri, tepkiler üzerine salona girebildi. Mehmet Sıddık Akış'ın gözaltına alınmasının ve kayyım atanmasının üzerinden iki gün geçti. Bu süre zarfında kentte süren oturma eylemi ise dün gece sona erdi.

Duvar'dan Kadir Cesur'un bildirdiğine göre, Akış hakkında 2014 yılında açılan davanın 61. duruşması bugün Hakkari 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. Adliye binası önündeki polis yoğunluğu, iki gündür devam etmekte olup bu sabah daha da artırıldı. Adliye çevresinde çok sayıda zırhlı polis aracı konuşlandırıldı. Sabah saatlerinde adliyeye gelenlerin içeri alınmadığı belirtildi.

Hakkâri Belediye Eş Başkanı Akış’ın karar duruşması için adliyeye gelen avukatı Azad Özer, "Dosyanın avukatı olmama rağmen kolluk engeline takılıyorum ve içeri giremiyoruz. Yargılama nasıl yapılacak?" dedi.

Gazeteci Ruşen Takva'nın aktardığına göre, karar duruşmasını takip etmek için adliyeye gelen milletvekili heyeti ve avukatların içeri girmesi engellendi. Avukatlar, duruşma salonuna listede adları olmadığı gerekçesiyle önce alınmadı, ancak tepkiler sonucu salona girebildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *