"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2355 %0.05
37,0342 %0.01
2.308.740 %-0.337
3.021,30 0,97
Ara
İşçi Haber Gündem Merih Demiral’ın heykeli dikildi

Merih Demiral’ın heykeli dikildi

Bolu’da A Milli Futbolcu Merih Demiral’ın "Bozkurt" selamı sonrası heykeli dikildi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, bu sembolün Türk dünyasının simgesi olduğunu vurgulayarak siyasi sahiplenmelere karşı çıktığını belirtti.

Bolu’da, A Milli Futbolcu Merih Demiral’ın "Bozkurt" selamı vermesi sonrası heykeli dikildi. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, bu sembolün Türk dünyasının simgesi olduğunu vurguladı ve siyasi sahiplenmelere karşı çıktığını belirtti.

HEYKELİN DİKİMİ NEREDE GERÇEKLEŞTİ?

Merih Demiral’ın heykeli, Bolu’nun Karaçayır Mahallesi’nde bulunan yeni bir kavşağa dikildi. Heykelin açılışı törenle gerçekleştirildi ve etkinliğe Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı. Başkan Özcan, heykelin yapımına dair verdikleri sözü yerine getirdiklerini ifade etti.

DEMİRAL'DAN İZİN ALINDI MI?

Başkan Özcan, Merih Demiral ile iletişim kurduğunu ve futbolcunun heykelinin dikilmesinden duyduğu mutluluğu paylaştığını aktardı. "Yaşayanlardan muvafakat almak gerekiyor. Merih Demiral kardeşimizin heykelini yapacağız demiştik. Çok mutlu olduğunu ve bunu bizlerle paylaştı," şeklinde konuştu.

BOZKURT SİMGESİ NE ANLAMA GELİYOR?

Başkan Özcan, "Bozkurt" hareketinin Türklere özgü bir sembol olduğunu belirterek, İspanyol futbolcuların benzer jestler yaptığında ceza almadığını hatırlattı. Özcan, bu durumun haksız olduğunu ve Türk dünyasının simgesi olan "bozkurt" hareketinin neden bu şekilde değerlendirilmediğini sorguladı.

MHP İLE BAĞLANTISI VAR MI?

Tanju Özcan, "Bozkurt simgesi MHP’lilerin, ülkücülerin simgesi değil. Bu, Orta Asya Türk cumhuriyetlerinde ve diğer Türk topluluklarında yüzyıllardır kullanılan bir semboldür," ifadelerini kullandı. Özcan, hükümetin bu duruma kayıtsız kalmasının anlaşılmaz olduğunu vurguladı.

"SÖZ VERDİK, TUTTUK"

Başkan Özcan, verdikleri sözleri yerine getirdiklerini belirterek, "Biz gerçek Türk milliyetçisiyiz, etnik milliyetçi değiliz. Merih Demiral’ın bu hareketi, artık bir partinin siyasi hareketi olmaktan çıkacaktır," dedi. Özcan, "Bozkurt simgesi, Türk dünyasının simgesidir. Bunu hiçbir partinin sahiplenmeye çalışmasını hazmedemiyorum," diyerek durumu net bir şekilde ifade etti.

Bu olay, futbol ve siyaset arasındaki bağlantıların nasıl etkilendiğini gösterirken, Merih Demiral’ın heykelinin açılışı, Türk sembollerinin toplumda nasıl algılandığını bir kez daha gündeme getirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *