"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2499 %0.09
37,0970 %0.2
2.309.458 %-1.315
3.011,64 0,65
Ara
İşçi Haber Gündem Meta, Türkiye yetkilileriyle ortak çalışma ve içerik denetimi taahhüdü verdi

Meta, Türkiye yetkilileriyle ortak çalışma ve içerik denetimi taahhüdü verdi

Meta, Türkiye'de bir süreliğine erişime kapatılan Instagram’ın tekrar aktif olduğundan memnuniyet duyduğunu açıkladı.

Şirket, yetkililerle sürdürülen diyalogların ardından, ihlal içeren içerik ve hesaplar konusunda gerekli aksiyonları almaya devam edeceklerini vurguladı. Instagram’a erişim, 2 Ağustos’ta Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından engellenmişti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bu erişim kısıtlamasının "katalog suçlar" ile ilgili olduğunu belirtmişti.

Instagram, Cumartesi akşamı tekrar erişime açıldı. Uraloğlu, bu gelişmenin ardından yaptığı açıklamada, "Instagram yetkilileriyle yaptığımız görüşmeler sonucunda katalog suçlar kapsamında taleplerimizin karşılanacağı ve kullanıcı sansürleri konusunda ortak bir çalışma yapılacağına dair söz aldık." dedi. 

Meta’nın bir sözcüsü, Reuters’a verdiği demeçte, Instagram'ın Türkiye'de yeniden erişime açılmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Yetkililerle sürekli bir diyalog içindeyiz ve ihlal içeren içerik ve hesaplarla ilgili aksiyonlarımızı sürdüreceğiz." şeklinde konuştu. Sözcü, bu sürecin Tehlikeli Örgütler ve Kişiler Politikası kapsamında içeriğin kaldırılmasını ve gerekirse haber değeri taşıyan içeriklere izin verilmesini kapsadığını da sözlerine ekledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *