"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2457 %0.08
37,0191 %-0.04
2.314.203 %-0.291
3.025,99 1,13
Ara
İşçi Haber Gündem Meteorolojiden 33 il için sarı kodlu uyarı: Don, buzlanma ve çığ riski

Meteorolojiden 33 il için sarı kodlu uyarı: Don, buzlanma ve çığ riski

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, don, buzlanma ve çığ uyarısında bulunurken 33 il için sarı kodlu uyarı verdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklamalara göre, yurt genelinde don ve buzlanma olacağı, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz'de ise çığ riskinin olacağı söylendi. 

Buzlanma, don, rüzgar, yağış ve çığ uyarısı

Yağışların Antalya'nın doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu dik yamaçlarda çığ riski bulunuyor. Ülke genelinde buzlanma ve don olayı görülmesi bekleniyor. Meteoroloji, kuvvetli yağış, rüzgar, çığ, buzlanma ve don nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıyor.

33 il için sarı kodlu uyarı verildi

Ordu, Samsun, Sinop, Tokat, Tunceli, Ağrı, Artvin, Bitlis, Bingöl, Bolu, Elazığ, Çorum, Erzincan, Giresun, Kars, Malatya, Zonguldak, Şırnak, Ardahan, Düzce, Amasya, Erzurum, Gümüşhane, Kastamonu, Muş, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Van, Bayburt, Bartın, Karabük için sarı kodlu çığ uyarısı yapıldı.

Sarı kodlu uyarı nedir?

Sarı kod, hava durumu potansiyel tehlikeli anlamına geliyor. Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *