"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2370 %0.05
37,0369 %0.03
2.305.339 %-0.011
3.015,16 0,76
Ara
İşçi Haber Gündem Mezuniyet töreninde 'uygunsuz kıyafet' krizi

Mezuniyet töreninde 'uygunsuz kıyafet' krizi

Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki bir lisede, okul bahçesinde düzenlenen mezuniyet töreninde bazı kız öğrenciler, kıyafet yönetmeliğine uymadıkları gerekçesiyle törene alınmadı.

Öğrenciler ve aileleri, bu duruma tepki gösterince, olay yerine jandarma ekipleri sevk edildi. Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan'ın müdahalesiyle tüm öğrenciler mezuniyet törenine katılabildi. 

Gebze Kirazpınar Mahallesi'nde bulunan Alaettin Kurt Anadolu Lisesi'nde öğrenciler için okul yönetimi tarafından mezuniyet töreni düzenlendi. Tören öncesinde, okulun oluşturduğu 'Mezuniyet Komisyonu' tarafından velilere 'Veli izin onay formu' gönderildi. Formda, öğrencilerin "Milli Manevi değerlere, kılık kıyafet yönetmeliğine uygun giyinmeleri gerektiği" belirtilerek, belirli kısıtlamalar listelendi ve velilerden imzalamaları istendi. 

Dün akşam saatlerinde yapılan tören öncesinde, bazı kız öğrenciler kıyafet yönetmeliğine aykırı giyindikleri gerekçesiyle törene alınmadı. DHA'nın haberine göre, öğrencilere kapılar kapatılırken, bazı veliler ve öğrenciler okul yönetimine tepki gösterdi. Veliler ile okul yönetimi arasında tartışma çıktı ve ihbar üzerine okula jandarma ekipleri sevk edildi.

EĞİTİM-İŞ SENDİKASI'NDAN DA TEPKİ GELDİ

Bir veli, "Öğrenciler açık olduğu için maalesef içeriye alınmıyor" derken, başka bir veli "Benim çocuklarım eşitlik haklarını sonuna kadar kullanabilirler. Ancak bu bir İmam Hatip Okulu olsaydı, kılık kıyafet yönetmeliğine göre, başörtü değilse açık vesaire kabul edilmeyebilirdi. Ama normal bir Anadolu Lisesi'nde, öğrenciler abartıya kaçmadan istediklerini giyebilirler" dedi. Bir öğrenci ise kıyafetini göstererek "Bu elbisemden dolayı beni almadılar" dedi.

Olayın bildirilmesi üzerine Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, okula gelerek, veliler ve öğrencilerle görüştü. Doğan'ın müdahalesiyle, tüm öğrenciler mezuniyet törenine katılabildi.

Eğitim-İş Sendikası Kocaeli 2 No'lu Şubesi, yaşananlara tepki göstererek yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Gebze Alaettin Kurt Anadolu Lisesi'nde, mezuniyet töreninde kız öğrencilerimizin kıyafetleri gerekçe gösterilerek mezuniyete alınmadıkları sosyal medyada paylaşılmıştır. Protokolün katılımı bahane edilerek, okul yönetimi kıyafetleri günler öncesinden görmek istemiş ve sadece onay alan öğrencilerin mezuniyete katılabileceğini belirtmiştir. Bugün yapılan törende de kıyafetleri uygun görülmeyen öğrenciler içeri alınmamıştır. Bu uygulama, Cumhuriyet'in 100'üncü yılını kutlayan laik Türkiye Cumhuriyeti’ne yakışmayan bir uygulamadır. Bu olayın takipçisi olacağız ve sorumlular hakkında derhal soruşturma açılmasını talep ediyoruz. Süreci kararlılıkla takip edeceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz" ifadeleri yer aldı.

VALİLİK MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRDİ

Kocaeli Valiliği'nden yapılan açıklamada "Gebze ilçemizdeki bir okulun mezuniyet töreninde meydana geldiği iddia edilen ve bazı sosyal medya hesapları ile basında yer alan iddia ve haberlerle ilgili  olarak gerekli incelemeleri yapmak üzere Valiliğimizce iki Eğitim Müfettişi görevlendirilmiştir.  Konu tüm yönleriyle incelenmektedir." denildi. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *